Hoppa till sidans innehåll

Senaste nytt från förbundsstyrelsen


Från och med nu så kommer vi att lämna en kort rapport från förbundsstyrelsens möten för att ge en inblick i vad det är styrelsen arbetar med, under och mellan sina möten. Detta är ett grönt och skönt sätt att Möjliggöra genom att Bjuda in. Det finns en enorm styrka i att förstå varandra och dela ambitioner och mål!

I december hade styrelsen sitt sista möte för året. Det har varit ett mycket händelserikt år där våra två förbundsmöten såklart tillhört höjdpunkterna. Nu är flera viktiga beslut på plats vilket gör att styrelsen ännu tydligare kan sätta framtiden på agendan.

Vid styrelsens senaste möte fastställdes budget och verksamhetsplan för 2017. Vi är inne på upploppet på förändringsresan Fokus Korpen 2012-2018. Vi håller i det viktiga arbetet att få hela Korpen att samlas kring och leva våra grundläggande värderingar, kring kvalitetsutvecklingen av kärnverksamheterna och kring huvudmålgrupperna 16-25 år och arbetsplatser. Vi intensifierar våra ansträngningar att bredda möjligheter till engagemang och påverkan bland våra medlemmar, och för att tydliggöra och marknadsföra vårt unika erbjudande. En avgörande faktor är att vi lyckas med digitaliseringen.

Samtidigt som vi står i startblocken på upploppssträckan för att avsluta påbörjande projekt och infria formulerade mål så påbörjar vi en ny strategisk diskussion inom Korpen om hur förändringsresan och kulturförändringen ska fortsätta efter 2018. Detta gör vi parallellt med att hela Svensk idrott orienterar mot framtiden med ny karta och kompass. Det vi vet med säkerhet är att för att Svensk idrott ska lyckas gå från triangel till rektangel så kommer Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet spela en avgörande roll!

En viktig del av målet med Fokus Korpen-arbetet är och har varit delaktigheten i hela organisationen, och att vi omprövar planer och arbetssätt om delaktigheten inte fungerar. Styrelsen konstaterar att detta förhållningssätt aldrig har varit viktigare att respektera än nu. 

Uppdaterad: 19 DEC 2016 10:07
Skribent: Simon Ruuth
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996450
E-post: This is a mailto link

Se all info