Hoppa till sidans innehåll

En vår fylld av utveckling


Vi är mitt inne i en otroligt inspirerande och spännande tid i Korpen. Hela våren är olika typer av dialoger i form av föreningsbesök, mötesplatser och digitala processer planerade. Jag ser fram emot att träffa er för att prata om våra viktigaste frågor och jag vill även uppmana er alla att passa på och vara med och påverka. Vi gör den här resan tillsammans!

Påverkanspunkt nummer ett handlar om vårt digitala arbete, Nätverk Korpen. Det finns nu skisser på föreslagna funktioner i vårt gemensamma system för er att titta på och tycka till om. Vi har skickat ut e-post till alla föreningars info-adresser samt lagt upp en länk på hemsidan där ni kan svara. Passa på för vi behöver era kloka tankar och idéer!

En annan del där vi behöver er klokskap är i arbetet med att ta fram en strategi för Korpen från 2018 och framåt. Vi har gjort fantastiska framsteg sedan starten av vår Fokus Korpen-resa 2012 och vi kan ta mycket lärdom från den när vi utformar vår framtida strategi. Vissa saker behöver fortsätta, andra behöver utvecklas och nytt behöver komma in. Det vi vet säkert är att Korpen är en organisation som behövs inom idrotten och därför behöver vi tillsammans peka ut en riktning för vad vi ska utveckla och hur vi kan bygga vidare med våra gemensamma resurser även efter 2018.

På riksidrottsmötet (Rim) i maj ska det tas beslut om svensk idrotts gemensamma strategi mot 2025. Strategin har varit ute på remiss hos förbunden och vi har skickat in ett svar. För att kort sammanfatta vårt remisssvar kan jag säga att vi tycker att strategin ligger helt i linje med våra tankar om svensk idrott och ställer oss bakom det mesta i vårt remissvar. Dock anser vi att två delar behöver bli ännu tydligare för att målbilden till rektangeln ska kunna nås.

  1. Med vårt gröna och sköna ledarskap i ryggen vill vi slå ett slag för ledarskapets betydelse när det gäller kulturförändring. Vi menar att det ska vara omöjligt att inneha ledande befattningar inom svensk idrott om man inte lever svensk idrotts värdegrund fullt ut.
  2. Vi vill också stärka upp RF roll som samordnare mellan olika förbund inom motionsidrottsområdet. Om målbilden ska kunna nås behöver vi samarbeta med varandra på ett effektivare sätt och där tror vi att RF behöver ett tydligt uppdrag för att kunna leda sådana samarbeten. 

Som ni förstår. Denna vår är full av spännande utvecklingsprocesser där vi tillsammans, inom Korpen och inom idrotten, behöver hjälpas åt för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Hoppas vi ses!

/Eva Bjernudd, GS

Uppdaterad: 24 FEB 2017 11:44
Skribent: Simon Ruuth
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996450
E-post: This is a mailto link

Se all info