Hoppa till sidans innehåll

Slutspurt och uppstart


Nu är vi inne i slutspurten av Fokus Korpen 2012-2018 där vi arbetat mot ett enklare och mer lättillgängligt Korpen. Ett Korpen som är rätt i tiden, där vår verksamhet håller den kvalité som våra medlemmar efterfrågar och där de som deltar är medlemmar. Vi har gjort många framsteg under resans gång och från de varumärkesundersökningar vi gjort med personer i och utanför organisationen har vi fått tydliga kvitton om att vi är på rätt väg.

Vi har en sista stor leverans kvar, den går under namnet Nätverk Korpen och handlar om att digitalisera Korpen för att underlätta kommunikationen och administrationen, både för er föreningar och för alla medlemmar. Det gemensamma systemet är enligt mig pricken över i för det fantastiska arbete vi tillsammans lagt ner de senaste åren och rimmar perfekt mot målbilden 2018. Systemet ska ge oss en extra skjuts för att bli ett enklare Korpen som är rätt i tiden och där medlemmen är i fokus.

För att vi ska nå hela vägen är det viktigt att vi håller i och fortsätter arbeta fram systemet tillsammans. Era kloka tankar och ert engagemang är det som gjort att vi kommit så långt. Jag vill därför ta tillfället i akt och tacka alla som svarat på den enkät om vårt gemensamma system som skickades ut för några veckor sedan. Vi fick många svar och kloka tankar. Det visar tydligt att vi gör den här resan tillsammans!

Nästa möjlighet för oss att mötas och samtala kring Nätverk Korpen är under dialogmötet i Stockholm den 31 mars- 1 april. Där kommer vi även att påbörja arbetet med vår strategi från 2018 och framåt. Vi kallar det Fokus Korpen 2025 för att på så sätt markera att vi kommer ta vår utgångspunkt i vår pågående strategi samtidigt som vi ansluter oss till Svensk Idrotts strategi 2025. En fråga som vi särskilt behöver fundera på är hur vi stärker och tydliggör Korpens roll inom Riksidrottsförbundet med sina 70 specialidrottsförbund när svensk idrotts gemensamma mål mot 2025 är att möjliggöra för människor att kunna idrotta hela livet.  

Jag hoppas att jag får chansen att möta många av er under dessa två halvdagar nästa helg, ert deltagande och engagemang är avgörande för att vi ska lyckas! Så. Varmt välkomna!

/Eva Bjernudd, GS

Uppdaterad: 22 MAR 2017 22:25
Skribent: Simon Ruuth
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996450
E-post: This is a mailto link

Se all info