Hoppa till sidans innehåll

5 tips när ni får nya till styrelsen


Just nu har eller kommer många nya styrelsemedlemmar att ta plats i Korpens styrelser. Nya krafter och nytt engagemang är det som för Korpen framåt, men det kommer inte av sig självt. Här kommer fem enkla tips på hur ni i föreningen kan arbeta med att introducera nya styrelsemedlemmar och ge dem bästa möjliga förutsättningar att göra skillnad och trivas i sin nya roll

1. Ta vara på de nya personernas styrkor och intressen!
En ny medlem i styrelsen innebär att gruppen behöver ge plats åt samt lära känna var de nya personernas styrkor ligger för att fungera så bra som möjligt. Lyssna gärna igenom podcasten om gruppdynamik från Grön och Skön – en utbildning i ledarskap där Catrin Engström pratar vad som är viktigt att tänka på om ni vill ska skapa ett bra och effektivt arbetsklimat i styrelsen.

2. Ge dem bra förutsättningar
Om någon av de nya styrelsemedlemmarna skulle sakna erfarenhet av styrelsearbete och idrottens organisation så ge dem chansen att lära sig. SISU idrottsutbildarna erbjuder grundläggande utbildningar i föreningskunskap som passar perfekt för nya i styrelsen, men som även kan inspirera en erfaren styrelsemedlem. Kanske planera in en kväll tillsammans i styrelsen för en sådan utbildning?

3. Introducera dem i föreningen och arbetet i styrelsen
Kom ihåg att det ni i styrelsen ser som sanningar och självklart inte nödvändigtvis behöver vara det för alla andra. Se därför till att ta tid till att verkligen ge de nya en ordentlig introduktion i föreningens verksamhet och styrelsens arbete. Ett sätt för dem att få en bra bild av verksamheten kan vara att ni följs åt på några av föreningens verksamheter under den första tiden. Var även öppen för att nya personer kan komma med nya lösningar och välkomna sådana initiativ!

4. Berätta om Korpen och vårt gemensamma utvecklingsarbete
Korpen är en stor organisation med fantastiskt många engagerade personer. Se till att de nya medlemmarna får känslan av att de faktiskt är med i någonting större. Ett smart sätt kan vara att de får gå Grön och Skön – en utbildning i korpkunskap.

5. Gör nåt kul tillsammans!
En god sammanhållning är viktigt för att ni tillsammans ska kunna prestera så bra som möjligt i styrelsen. Ett bra sätt att lära känna varandra i styrelsen är att hitta på något utanför styrelserummet.

Uppdaterad: 22 MAR 2017 17:22
Skribent: Simon Ruuth
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996450
E-post: This is a mailto link

Se all info