Hoppa till sidans innehåll

Leifs råd om ni tänkt söka idrottslyft


Korpens Idrottslyft har som syfte att utveckla verksamheten så att unga i åldern 16-25 år väljer att fortsätta idrotta och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten. Det syftet rimmar bra med svensk idrotts strategi mot 2025.

Korpens föreningar har i många år varit duktiga på att söka och genomföra lyckade projekt inom ramen för idrottslyftet. Dock ser vi tydligt att de flesta föreningar väljer att endast ansöka om medel till sina projekt från Korpen. Vi är övertygade om att många föreningar även skulle kunna få del av distriktidrottsförbundens(DF)/SISU idrottslyftsmedel och har därför inför Idrottslyftet 2017 valt att lägga som krav vid en idrottslyftsansökan att föreningen även ska föra en dialog med sitt DF. Detta för att se ifall vi i Korpen tillsammans med ert DF/SISU kan finansiera projektet tillsammans. Då skulle de medel vi i Korpen har blivit tilldelade räcka till fler.

Leif Gerhardsson är ansvarig för idrottslyftet hos oss i Korpen och han vill ge er ett gott råd om ni går i tankar om att söka medel för ett projekt:

"Ta kontakt med mig innan ni skickar in er ansökan via idrottslyftsmodulen!
Skicka gärna över en wordfil till mig där ni beskriver ert projekt samt vilka medel ni önskar söka innan ni skickar in ansökan via idrottslyftsmodulen. Då kan jag snabbt gå igenom det och fundera på om vi på något sätt kan samfinansiera projektet tillsammans med ert DF/SISU." 

Har ni frågor eller funderingar kring idrottlyftet 2017:
Läs mer på korpen.se
Kontakta Leif Gerhardsson på This is a mailto link eller telefon 08-699 64 01

Uppdaterad: 22 MAR 2017 16:02
Skribent: Simon Ruuth
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996450
E-post: This is a mailto link

Se all info