Hoppa till sidans innehåll

Var med och arrangera Sweden Floorball Cup!


Sweden Floorball Cup är Korpens största innebandyturnering. Den arrangerades 2016 av åtta korpföreningar i landet, till nästa år hoppas vi utöka antalet arrangörsföreningar!

Varför ska min förening arrangera Sweden Floorball Cup?

1. Spännande för lagen med nya motståndare
Sweden Floorball Cup är ett sätt att ge era innebandylag chansen att mäta sina krafter mot lag från övriga delar av landet. Turneringen kan även fungera som ett sätt att locka nya lag till er ordinarie innebandyverksamhet.

2. Färdigt koncept och marknadsföringsmaterial
Det är enkelt att komma igång som kvalort. Arrangörer av Sweden Floorball Cup får ett färdigt och gemensamt marknadföringsmaterial till cupen, gemensamma tävlingsbestämmelser och en kommunikationsplan. Ni behöver inte fundera kring detta utan kan fokusera på att nå ut med cupen till befintliga och nya lag. 

3. Bra erfarenhet i arrangörsgruppen
I arrangörsgruppen för Sweden Floorball Cup finns många otroligt erfarna personer som gärna stödjer och hjälper er förening i uppstarten av er kvalort. Simon Ruuth från Korpens förbundskansli är samordnare för turneringen och arbetar nära föreningarna som stöd inför, under och efter kvalspelet. 

4. Når ut i mediebruset
Ofta är det svårt för korpföreningar att nå ut i lokalmedia med sin ordinarie verksamhet då det konkurrerar med mer mediala elitidrotter. En turnering i detta format med lokala kvalorter och en nationell final kan vara intressant för lokal media att skriva kring. Det är ju faktiskt så att vinnarna från ert kval ska spela om titeln som Sveriges bästa korplag i innebandy, en rolig vinkel som kan intressera sportredaktionerna. Korpen riks hjälper till med en mall för pressmeddelande inför er kvalort och skickar ut ett pressmeddelande till lokal media efter avslutat kval.

Vad innebär Sweden Floorball Cup?

Sweden Floorball Cup är ett nationellt innebandyarrangemang som anordnas av föreningar anslutna till Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet. Turneringen startade 1994 under namnet Jolly Cup och bytte namn till Sweden Floorball Cup 2001. Drivande korpföreningar bakom uppstarten av arrangemanget var Nyköping och Eskilstuna. Konceptet av turneringen innebär att korpföreningar anordnar innebandyturneringar under hösten, för icke licenserade innebandyspelare, där vinnande samt ett lottat lag går vidare till en nationell final som spelas sista helgen i januari varje år.

Arrangerande föreningar 2016

Korpen Nyköping
Korpen Uppsala
Korpen Norrköping
Korpen Luleå
Korpen Linköping
Korpen Kil
Korpen Borlänge
Korpen Örebro

Vill du veta mer?

Läs om vad det innebär att arrangera en kvalort här eller kontakta Simon Ruuth 

Uppdaterad: 22 MAR 2017 22:31
Skribent: Simon Ruuth
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996450
E-post: This is a mailto link

Se all info