Hoppa till sidans innehåll

Rapport förbundsstyrelsen


Innan sommaren träffades Förbundsstyrelsen för en styrelsekonferens. Mycket arbete lades på den nya strategiska verksamhetsinriktning Fokus Korpen 2025, där vi arbetade med att koka ner de tankar och idéer som vi hittills fått med oss  från organisationen samt den kartläggning Vergenta gjort om hur övriga idrotten ser på Korpen. Några andra beslut fattades också. Ett av besluten handlade om bolag inom Korpen och idrott i bolag.

I frågan om att bilda bolag som korpförening togs beslutet att ideell förening är den grundläggande organisationsformen för att bedriva korpverksamhet i enlighet med Korpens stadgar. Styrelsen menar vidare att ideella föreningar anslutna till Korpen kan bilda AB. Ett AB kan bildas då föreningar äger eller hyr fastigheter där de bedriver korpverksamhet och då särskilda ekonomiska förutsättningar råder.  Korpen riks ska kunna erbjuda kunskap och stöd till de föreningar som ska hyra, köpa eller bygga egen anläggning.

Förbundsstyrelsen jobbade även vidare med sitt gröna och sköna ledarskap, allt för att hela tiden sträva efter att bli bättre och bättre samt att leva som vi lär.

Styrelsen ser nu fram emot en höst där stort fokus kommer att ligga på strategiarbetet inför 2025, både genom interna diskussioner i styrelsen samt i dialog med organisationen. Allt för att säkerställa att vi lägger fram ett så välgrundat förslag som möjligt på förbundsmötet i maj. Förutom det är styrelsen peppade inför det fortsatta arbete med projektet Nätverk Korpen och vårt nya gemensamma system. 

Uppdaterad: 22 AUG 2017 13:33
Skribent: Simon Ruuth
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996450
E-post: This is a mailto link

Se all info