Hoppa till sidans innehåll
Foto: Oskar Kullander Träning på Älvsjömässan

Kom igång med Korpen

Det finns massa olika aktiviteter att göra i Korpen för dig som vill träna i grupp, spela i ett lag eller möta andra i exempelvis tennis eller badminton. Så här gör du för att komma igång.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 16:11

Lagidrotta
Bilda ett korplag genom att samla dina kompisar eller kollegor. Information om när du ska anmäla ditt lag, när serien startar eller datum för cupen finner du oftast via korpföreningens hemsida. Utse en lagledare som ser till att anmäla ert lag till serien eller cupen och även den som tar emot information från korpföreningen.  Alla som spelar i Korpen måste vara medlemmar och detta sker genom att lagledaren anmäler sitt lag, tillsammans med namn och personnummer (tio siffror) på samtliga spelare, till den lokala korpföreningen.

Gruppträna
Om du vill du dansa, gå på medelgympa, träna i vatten , utöva yoga eller delta i någon annan av våra gruppträningsaktiviteter, ta då kontakt med din lokala korpförening för att få reda på vilket utbud som finns hos dig. Varje korpförening som erbjuder gruppträning har scheman för när och var du kan träna samt vad det kostar.

Individuella idrotter
Vill du tävla i någon av Korpens individuella sporter som till exempel badminton, tennis eller bordtennis? Kontakta den lokala korpföreningen på din ort för att se vilket utbud de har, eller använd sökfunktionen där du ser vilken förening närmast dig som anordnar den sport du vill ställa upp i.

Att vara medlem i Korpen
För att kunna träna eller spela matcher med Korpen måste du vara medlem. Medlem blir du genom att betala medlemsavgift till en förening och föreningen måste ha ditt fullständiga personnummer. Detta för att Riksidrottsförbundet och Korpen ska kunna registrera er som medlemmar i Svensk Idrott. I medlemskapet ingår försäkring om du skulle skada dig vid något träningstillfälle. Medlemskapet erbjuder också en gemenskap och ett sammanhang där du möter andra med samma intressen som dig själv- du blir en del av svensk idrottsrörelse. Som medlem kan du ta del av vad Korpen erbjuder, och du har också möjlighet att påverka och ta ansvar för Korpens framtida utveckling.

Förenkla din träning med Korpens app

Korpens app för lagidrott och gruppträning. 

Läs mer

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
E-post: This is a mailto link

Se all info