Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lena Lee, Sandro Atelje & Galleri

Verksamhetsberättelse 2017

Framtiden är Korpens! Korpen som organisation går långt tillbaka i tiden. Från de första korpklubbarna för över 100 år sedan till dagens folkrörelse med närmare 400 föreningar över hela Sverige. Organisationen har under åren valt nytt fokus men kärnan och Korpens hjärta har alltid varit densamma.
  • Uppdaterad: 14 JUN 2018 13:15

Alla ska få möjlighet att erbjudas rörelseglädje, att idrotta och ha roligt tillsammans. Det ska inte finnas något hinder av att starta en aktivitet som någon brinner för. Finns engagemanget och eldsjälarna så ska Korpen vara en möjliggörare.

Under 2017 har arbetet med motionsidrott långt upp i åldrarna fortsatt och vi ska fortsätta vara en viktig aktör i arbetet med att forma framtidens idrott. Korpen vill och kommer alltid arbeta för att dra sitt strå till stacken för att bidra på bästa tänkbara sätt till att vi tillsammans uppnår idrottens gemensamma mål mot 2025.

I maj 2012 antog representantskapet en ”strategisk verksamhetsinriktning 2013–2018” där det bestämdes var Korpen som organisation skulle befinna sig år 2018. Korpen skulle gå från att vara otydligt till att bli tydligt, från att ha deltagare till att av medlemmar upplevd jämn kvalitet och med upplevd jämn kvalité av den idrott som erbjuds. Korpen ska vara en organisation som är rätt i tiden. Därför har en stor del av Fokus Korpen-resan under 2017 fokuserat på att ta ett ytterligare ett kliv vad gäller att digitalisera Korpen.

Digitaliseringsprojektet Nätverk Korpen och arbetet med vårt nya gemensamma medlemssystem KIT, har varit en utmaning för organisationen. Systemet innebär en stor förändring för Korpen men kommer hjälpa oss att uppnå målet för 2018. Vi tror att genom att ta oss an utmaningar så blir vi starkare och växer som organisation.

2017 var även året då Korpen ökade sin synlighet i digitala kanaler. Organisationens nya digitala träningsutmaning Korpen Challenge togs emot med öppna armar och bidrog till ett hälsosammare Sverige. Vi vet att det kräver både tid och mod till att hålla sig ajour inom området digitalisering. Med det sagt är vi väldigt stolta över att se att korpföreningar runt om i landet växlat upp och börjat använda sociala mediers kraft. Vi har sett föreningar som livesänt matcher från sina turneringar och organisationen kommunicerar idag via både bloggar, poddar och Facebooksidor.

Att idrotten ska vara en möjliggörare för att alla människor ska känna gemenskap och känna glädjen i att röra på sig är viktigt för Korpen. Med stöd från Riksidrottsförbundet har vi under året samarbetat med ett stort antal korpföreningar som bedrivit mångfalds- och inkluderingsarbete. I Korpen finns ett stort och ärligt engagemang för vår och svensk idrotts värdegrund; glädje, gemenskap och alla är välkomna. Idrott kan skapa trygga vägar in i samhället och öppna upp dörrar till samhörighet. Den möjligheten måste vi ta vara på!

Tack för ännu ett givande år tillsammans i Korpen. Nu ser vi fram emot 2018 och ett år där våra sex strategier skall brytas ner i mer konkreta insatser och prioriteringar som ska leda oss i riktning mot våra uppsatta mål och visioner. Tillsammans gör vi oss redo för nya utmaningar som ska stärka Korpen.

 

Eva Bjernudd, Generalsekreterare och Jan Johnsson, Ordförande  
Skribent: Petra Lindskog

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info