Hoppa till sidans innehåll

Almedalscupen

I år är det femte året som fotbollsturneringen Almedalscupen arrangeras under politikerveckan i Visby. Almedalscupen har blivit en riktig succé och 2017 arrangerar Korpen och Dagens Samhälle cupen igen under idrottens dag onsdagen den 5 juli. Visst har du anmält ditt lag?
  • Uppdaterad: 2017-06-29 16:18
I Almedalscupen mäter politiker, medier, pr-byråer, fack och företag sina krafter på fotbollsplanen för att visa vem som bestämmer — på riktigt.

Så liras Almedalscupen
Almedalscupen kommer spelas på Paviljongen, alltså i parkmiljö på gräs, med måtten 40*20. Eftersom att planen endast ligger 500 meter från själva Almedalen kommer laget ha gott om tid att hänga med i övriga aktiviteter som sker i området. Och du - vi ser till att din grupp hinner lira klart gruppspelet inom 1,5 timme så att ni får matcherna samlade och sparar dyrbar tid till aktiviteter i Almedalen.

Upplägg för matcherna
Matcherna i gruppspelet är cirka 15 minuter långa och spelas i 5-manna lag. En målvakt plus fyra utespelare (men ni får ha hur många som helst i laget!). Även i finalspelet kommer matcherna vara cirka 15 minuter. Cupen kickar vi igång kl. 9.00 och vi börjar runda av och utse segraren innan kl. 14.30. Kom i tid och gärna en stund innan matchen så att ni hinner värma upp ordentligt!

Spelschema och resultat för anmälda lag
För er som anmält er till årets Almedalscup så kan ni redan nu se spelschemat. Ni kommer också kunna följa resultaten i realtid under samma länk:
https://profixio.com/matches/almedalscupen-2017 


 
Bra att tänka på! 
Tänk på att cupen spelas i parkmiljö! Det innebär alltså att det tyvärr inte finns någon möjlighet till omklädningsrum och dusch. Men det finns en liten kiosk och ett café i närheten där du kan fylla på energiförrådet. På plats ser vi till att du får i dig vatten och frukt.kollage
Frågor?
Vi vill inte att det ska finnas några frågetecken inför cupen så har du och ditt lag några funderingar hör av er till cupansvariga Camilla Waltin på 08- 699 64 27.

 

Almedalscupen är en del av Idrottens dag  och spelas onsdagen den 5 juli på Paviljongen som ligger cirka 500 meter från själva Almedalen. Turneringen spelas i ett gruppspel där vinnarna från varje grupp går vidare till finalspel.

Korpen på Twitter

Följ oss på Twitter för senaste nyheterna.

Läs mer

Förenkla din träning med Korpens app

Korpens app för lagidrott och gruppträning. 

Läs mer

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
E-post: This is a mailto link

Se all info