Hoppa till sidans innehåll

Årets Korpen Challenge är avgjord!

Korpen Challenge är en motionsutmaning där lag på 5-10 personer utmanar resten av Sverige om att bli mästare i motion. Korpen Challenge utfördes i tre etapper mellan den 1 oktober - 11 november 2018 och efter den jämnaste Korpen Challenge någonsin stod det klart att Solstollarna från Karlstad är årets vinnare av Korpen Challenge. Stort grattis, värmlandstöser!
  • Uppdaterad: 12 SEP 2018 11:11

Aldrig tidigare har det varit så jämnt i motionsutmaningen Korpen Challenge. När tävlingen avslutades vid midnatt den 11 oktober blev det i princip målfoto mellan Solstollarna från Karlstad och La Familia från Gotland.

Och det blev Solstollarna som kammade hem segern med minsta möjliga marginal.

-Va, är det sant? Vi har inte vågat fira eftersom det var så jämnt, säger en jublande glad Elizabeth Ahlm från Solstollarna. Sent igår kväll innan Korpen Challenge stängde höll vi kontakt med varandra via sms och om våra motståndare rapporterade in mer motion så kastade vi oss ut och motionerade i någon form.

Solstollarna består av Malin Hagström, Maria Melin, Yvonne Ahlstedt, Ingalill Zakrisson och Elizabeth Ahlm. Och visst – det var nästan exakt samma tjejer som vann även förra året, då som Bästa Beräknarna från Försäkringskassan i Karlstad.

-I år var det betydligt tuffare. Vi hade folk i hasorna hela tiden, dessutom blev en av våra deltagare opererad i början av tävlingen. Tack och lov innebar operationen omedelbar rehabilitering i form av motion, säger Elizabeth och skrattar gott åt minnet.

Förstaplatsen innebär att tjejerna i Karlstad som pris återigen får åka till Stockholm i januari för hotellvistelse, supé, Idrottsgalan och efterfest.

-Vårt mål var att komma tillbaka till Globen. Nu ska vi genast börja prova ut galaklänningar!

Stort grattis säger vi till Solstollarna och bra kämpat till era er som var med i årets upplaga av Korpen Challenge. 

Hur långt, hur länge och vad har du gjort?

Logga in på challengize.com (från datorn) och kika på den data ni ackumulerat. Hur många bestigningar av Mount Everst, hur många visningar av Star Wars the Empire Strikes Back, hur fördelade du dina aktiviteter mm. Skicka de sista "gilla" och bläddra i de olika etapperna.

Varför Korpen Challenge?

 

 

Förra årets Korpen Challenge blev en succé! 

Under hösten 2017 fick Korpen Challenge Sverige på fötter! Under utmaningen så registrerade deltagarna tillsammans hela 22665 aktiviteter fördelade över hela 105 olika former av hälsosam motion.  I tid aktiverade de sammanlagt 18 529 timmar, vilket motsvarar 772 dagar av hälsosam motion. Alltså lite drygt två år av motion och träning. WOW! Distanserna som registrerades motsvarande helt sanslösa 94079 km eller hela 2239 maraton. Det motsvarar 2.3 varv runt jorden. Imponerande!

Skribent: Simon Ruuth
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info