Hoppa till sidans innehåll

Snart börjar höstens roligaste motionsutmaning

För tredje året i rad arrangerar Korpen tillsammans med Challengize motionsutmaningen Korpen Challenge. Korpen Challenge är en social, modern och 100 procent digital motionsutmaning i lagform på 3-8 personer där all form av aktivitet räknas.
  • Uppdaterad: 12 SEP 2018 11:11

Cykling eller yoga. Promenad eller aerobics. Padel eller tennis. Det smarta och vetenskapliga Challenge Points-systemet belönar dig för den du är och det du gjort. Alla aktivitet registrerar du med bara några få knapptryckningar i din alldeles egna Challenge-plattform via mobilen eller datorn. I plattformen kan du också följa dina vänner, peppa dina kollegor och såklart se din egen statistik och mycket mer.

Korpen Challenge börjar den 1 oktober 

Utmaningen börjar den 1 oktober och pågår i sex veckor fram till den 11 november. Utmaningen delas in i tre olika etapper där det vid slutet av varje etapp delar ut priser som peppar - presentkort, träningskläder m.m. 

Så här kommer du igång!

Kostnaden för motionsutmaningen är endast 219 kr inkl. moms/person och är friskvårdsberättigad. Se till att anmäla dig innan vi drar igång den 1 oktober. Du registrerar dig och skapar ditt konto via Challengize.

Så här kan ett lag ta form

Anna Andersson vill hitta ett spännande och nytt sätt att hitta rörelseglädje under hösten. Hon vet att en kollega på jobbet känner samma sak och berättar om Korpen Challenge. Kollegan tycker det låter roligt och vill vara med! Nu behöver bara Anna hitta minst en lagmedlem till för att få ihop ett lag. Hennes sambo Kalle gillar att utmana sig själv så även han vill vara med i laget. Nu har Anna fått ihop sitt lag på minst tre personer och kan då registrera sig och sitt lag.

Några dagar innan Korpen Challenge startar får alla i ”Anna-laget” ett välkomstmail med instruktioner och individuella inloggningsuppgifter. Från och med den 1 oktober fram till den 11 november ska alla i laget registrera all aktivitet i plattformen, alltifrån kvällspromenaden till zumbapasset på tisdagarna. Aktiviteterna kommer sedan att omvandlas till poäng. Nu gäller det för laget att röra på sig så mycket som de bara kan under utmaningsperioden, jaga förstaplatsen och försöka kamma hem den ärofyllda titeln som svensk mästare i motion. Vill någon utmana sig lite extra så finns det individuella utmaningar under de olika etapperna. 

Flera nyheter för årets Korpen Challenge

Vår samarbetspartner Challengize har precis släppt några nyheter för plattformen. Det finns bland annat nu en CO2 widget som mäter vilken besparing av CO2 all cykling som registrerats motsvarar. Alltså, om det hade varit bilburna km hade det inneburit X Ton CO2. Ytterligare nyheter för i år är att vi sänkt priset och vi kommer även ha individuella utmaningar där du kan vinna fina priser.   

Frågor och support

Har du frågor om Korpen Challenge maila till This is a mailto link För frågor gällande plattformen ska du kontakta supporten på Challengize This is a mailto link 

Välkommen att delta i höstens roligaste motionsutmaning! Ta chansen att utmana resten av Sverige om att bli mästare i motion.

För korpföreningen 

Vill din korpförening veta mer om hur ni kan erbjuda Korpen Challenge till era företagskunder, medlemmar eller andra motionssugna på er ort? Hör av er till This is a mailto link så berättar vi mer.

Skribent: Camilla Waltin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info