Hoppa till sidans innehåll

Höstens roligaste motionsutmaning

För tredje året i rad arrangerade Korpen tillsammans med Challengize motionsutmaningen Korpen Challenge. Korpen Challenge är en social, modern och 100 procent digital motionsutmaning i lagform som pågick i sex veckor under hösten. Vinnare av motionsutmaningen i år blev LAGETT.
  • Uppdaterad: 12 SEP 2018 11:11

Släkten är bäst.
Brokig familj vann Korpen Challenge!

Efter sex veckors intensivt motionerande runt om i Sverige är vinnaren i motionsutmaningen Korpen Challenge avgjord.

Årets vinnare blev en härlig familjekonstellation: LAGETT. Bakom namnet döljer sig Mia Ljungblom, hennes särbo Jörgen Björkman och hans tvillingdöttrar Ellen och Klara samt Ellens pojkvän Lucas.

Under de sex veckorna vann laget samtliga tre etapper och dessutom låg både Mia och Jörgen i topp när det handlar om antalet timmar de motionerat sammanlagt. Tvåa i Korpen Challenge blev Pluttarna och trea blev Släkten är värst.

- Vi har maxat, varje dag under de sex veckorna, berättar Mia Ljungblom. Det räcker att missa några poäng så är man rökt.

Mia bor på Gotland och hennes särbo Jörgen med barn bor i Eskilstuna. De har löst motionerandet på vardagarna på egen hand, men haft bootcamps när de träffats på helgerna. Mia, som reser mycket i jobbet, har verkligen fått improvisera för att få ihop varje dygnspoäng.

- Folk måste ha trott att jag är galen när jag i rask takt promenerat runt på Gotlandsfärjan eller på Bromma och Arlanda, skrattar Mia. Men poängen måste in, helt enkelt.

Efter de tre etappsegrarna har lagmedlemmarna i LAGETT samlats på helgen för att fira delvinsten med en middag. Totalsegern ska självklart även den firas med en riktig brakmiddag.

- Nu ska vi även unna oss att vila lite, men sen kör vi på med vardagsmotionerandet, säger Mia Ljungblom.

Rolig statistik från årets Korpen Challenge

Årets Korpen Challenge bjöd på riktigt positiva resultat med positiv utveckling på alla parametrar. Vi kan utläsa en väldigt fin utveckling av parametern Stress som minskade med hela 5,7 procent på så kort tid tack vare fysisk aktivitet. Fantastiskt!

Under årets Korpen Challenge så aktiverade sig deltagarna på en mängd olika sätt. Motionsformerna som registrerades mest var:

Stort tack till alla er som deltog i årets Korpen Challenge! Vi hoppas att vår motionsutmaning livade upp hösten lite extra.

Skribent: Camilla Waltin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info