Hoppa till sidans innehåll

Sweden Floorball Cup 2016 - en summering

Sweden Floorball Cup 2016 är avslutad. Sammanlagt så arrangerades åtta kvalorter runtom i landet och riksfinalen spelades sista helgen i januari i Linköping. Vinnare blev After Work från Linköping (Dam) och Svarta Braxen från Luleå (Herr).
  • Uppdaterad: 2017-10-10 15:19
Vill ni se bilder från kvalorter och riksfinal samt livesändningen från finalmatcherna i Linköping, kolla in Sweden Floorball Cups facebooksida.


Kvalorter 2016

Korpen Norrköping - 6 november
Se bilder från turneringen och på vinnarna på Korpen Norrköpings Facebooksida

Årets första segrare är klara! Vi säger stort grattis och välkomna till riksfinalen till Peking Players och Ravers. Gratulationer även till PK-Maffian och Smithville som drog lotten och hänger på till Linköping i januari!

Läs pressmeddelandet från Sweden Floorball Cup-kvalet i Norrköping.


Korpen Luleå 11-12 nov
Se bilder från turneringen och på vinnarna på Korpen Luleå Facebooksida

I Luleå så segrade det vana vinnarlaget Svarta Braxen återigen efter att ha slagit Kirunagänget Kuormakka Tigers i finalen med 6-1. Kiruna blev dock inte utan lag i riksfinalen då Nikkala Tigers fick plats i finalen via lotten.


Korpen Nyköping 18-19 nov

Se bilder från turneringen och på vinnarna på Korpen Nyköpings Facebooksida

I Nyköping så segrade turneringens stora favoriter, After Work, planenligt i damklassen. Herrarnas turnering vanns av NK Villan. Med till riksfinalen i Linköping följer även damlaget Östtorps VVS samt herrlaget BrandEx&INAB som lottade lag. 

Läs pressmeddelandet från kvalet i Nyköping


Korpen Uppsala 25-26 nov
Se bilder från turneringen och på vinnarna på Korpen Uppsalas Facebooksida

Korpen Uppsala stod som första gången som värd för en kvalort i Sweden Floorball Cup. Det historiska första vinnarlaget blev Zellout som tillsammans med BT Boys, lottade laget, nu får representera Uppsala i rikfinalen i Linköping 27-28 januari!

Läs pressmeddelandet från kvalet i Uppsala


Korpen Örebro - 3 dec
Se bilder på vinnarlaget på Sweden Floorball Cups Facebooksida
Björkviks IBK tog hem kvalet i Örebro efter att ha vunnit finalmatchen mot Dynamo Raven med 8-1. Värdiga segrare. Lottat lag blev Murphys Lag, som faktiskt också var enda lag som lyckades slå Björkviks IBK under turneringen. Välkomna till Linköping hälsar vi er!

Korpen Kil 10 dec
Se bilder från turneringen och på vinnarna på Korpen Kils Facebooksida

För andra året i rad stod Whalers som segrare efter att kvalturneringen i Kil var färdigspelad. De vann finalen mot Two Horn Unicorns med 4-1. Förlorarna i Unicorns behövde dock inte sörja länge då laget fick lotten och därmed också får chansen att representera Kil i riksfinalen i Linköping den 27-28 januari.

Läs pressmeddelandet från kvalet i Kil


Korpen Linköping 16-17 dec
Se bilder från turneringen och på vinnarna på Korpen Linköpings Facebooksida

I Linköping genomfördes alla klasser, dam, herr och mix. Det innebär en massa lag till riksfinalen! I herrklassen vann A-laget och och lottade blev Socken United. I damklassen vann segermaskinen After Work men eftersom de redan vunnit kvalet i Nyköping gick segerplatsen till finalmotsåtndarna Flumride, lottades vidare gjorde VSOP GG. I mixklassen vann Tjejmaffian medan KAOS lottade vidare till finalen.

Läs pressmeddelandet från kvalet i Linköping


Korpen Borlänge 7 jan 2017
Se bild på vinnarlaget via Sweden Floorball Cups Facebooksida

De sista finallagen är klara! Vi säger stort grattis till Bokaliverpool .com som vann kvalet i Borlänge och därmed får hänga med till riksfinalen i Linköping 27-28 januari. Grattis säger vi även till Stockholmslaget Stickans BK som fick lotten och därmed hakar på vinnarna till finalen!

Läs pressmeddelandet från kvalet i Borlänge


Final i Linköping
Vinnare blev After Work (dam) och Svarta Braxen (Herr)


Se bilder på alla finallagen och mycket mer på Sweden Floorball Cups Facebooksida 


Vad är Sweden Floorball Cup?
Sweden Floorball cup startade 1994 under namnet Jolly Cup och innebär att korpföreningar anordnar innebandyturneringar för icke licensierade spelare där vinnande lag samt ett lottat lag från varje kvalort går vidare till en nationell final
Skribent: Simon Ruuth
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
E-post: This is a mailto link

Se all info