Hoppa till sidans innehåll

I Korpen är du försäkrad

Alla som är med i ledarledd verksamhet, serieverksamhet, öppna arrangemang eller regelbunden återkommande verksamhet i Korpen är försäkrade via Folksam. Det är föreningen som är ansvarig för att teckna försäkring för sina medlemmar.
  • Uppdaterad: 23 MAJ 2016 16:20

Folksam är försäkringsgivare
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet har med Folksam tecknat ett avtal om olycksfallsförsäkring för Korpens medlemmar och alla deltagare i Korpens öppna arrangemang(exempel på öppna arrangemang är motionslopp, cuper eller prova-på verksamhet).

De villkor som gäller för försäkringen och all annan information rörande denna hittar du via länken nedan. Den skadade gör själv en skadeanmälan via webben eller per telefon på nummer 0771-960 960. För att underlätta skadeanmälan är det bra att ha Korpens försäkringsnummer K 65500 till hands.

Anmäl skada här (välj Din kropp och hälsa och sedan Olycksfall)

Läs mer om Korpens olycksfallsförsäkring

Nytt försäkringskoncept Råd och vård från 1 januari 2019
Med hjälp av Folksams tjänst Råd och vård kommer Korpens medlemmar få bästa tänkbara hjälp för att kunna fortsätta idrotta. Tjänsten innebär att alla aktiva, föräldrar och ledare kan ringa Råd och Vård för idrottsskador för rådgivning vid skada, andra problem som uppstår inom idrotten och skadeförebyggande frågor. Vård för idrottsskador omfattar även inbokning till vårdgivare (fysioterapeut eller läkare) och hela erbjudandet omfattar högst två besök hos fysioterapeut, ett läkarbesök och en röntgen.

Försäkringen är även utökad och gäller både för olycksfallsskador och överbelastningsskador.

Här kan du läsa mer om hur Råd och Vård fungerar. 

Försäkringsvillkor

Villkor och information gällande Korpens olycksfallsförsäkring för utövare från och med 1 januari 2014.

Ta del av Folksams Försäkringsvillkor

Idrottsförsäkring

Korpen har med Folksam tecknat ett avtal om olycksfallsförsäkring för Korpens medlemmar och alla deltagare i Korpens öppna arrangemang. Från den 1 januari 2019 går Korpen över till Folksams nya försäkringskoncept Råd och vård.

Anmäl skada på Folksams webbplats

Ledare och funktionärer

Som ledare och funktionär är du försäkrad i Korpen genom ditt medlemskap i RF

Ta del av försäkringsvillkoren

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info