Hoppa till sidans innehåll

Bra diskussioner om framtidens Korpen

14 JUN 2017 08:19
Det är när vi möts det händer! Det är något vi ofta säger och vårt senaste dialogmöte är ännu ett bevis på att det verkligen stämmer. Vi är en bit på väg men mycket arbete återstår för att vi tillsammans ska göra framtidens Korpen ännu bättre.
  • Uppdaterad: 14 JUN 2017 20:35

Vi är djupt tacksamma och imponerade över det engagemang ni som var med visade under våra dagar tillsammans!

Mycket av arbetet under dialogmötet i Bålsta ,2-3 juni, handlade om vårt nya strategiarbete med arbetsnamnet Fokus Korpen 2025 och hur vi ska ta Korpen vidare mot framtiden. Vi pratade om vilken syn övriga idrotten har på Korpen, vilken syn vi har på oss själva och vilken plats vi vill/bör ta inom idrotten framöver. Det väckte många tankar och bra diskussioner bland borden. Frågan om framtidens Korpen berör och det är tydligt att vi vill se oss som en fortsatt relevant och stark motionsaktör inom svensk idrott. Nu har vi nästan ett år på oss att tillsammans mejsla ut vad vi vill fokusera på mot 2025 och många fler tillfällen att tycka till och fundera kring dessa frågor.

Fortsätt därför gärna diskutera frågorna på hemmaplan. Ett viktigt arbete ni kan göra i föreningen är att skicka in era tre viktigaste framtidsfrågor för Korpen. Ta hjälp av dialogduken vi tagit fram. Er förenings svar vill vi ha senast den 15 september.

Det gemensamma systemet

Medan vi planerar för framtiden så är vi även inne på slutspurten i Fokus Korpen 2018, med en stor leverans kvar. Projektet Nätverk Korpen och det gemensamma systemet. Vi är inne i förhandlingar med tre olika leverantörer och målet är att ha ett avtal klart med en av dessa innan sommaren. Häng gärna med i utvecklingen via vår IT och CRM-ansvarige Mårtens blogg, KIT-bloggen!

Almedalsveckan

Vi kommer att finnas med på Idrottens dag under politikerveckan i Almedalen även detta år. Årets tema är folkhälsa och livslångt idrottande, något som ju passar oss i Korpen perfekt! Med det temat känns det lite extra kul att vår fotbollscup för alla glada fotbollsmotionärer i Almedalen, Almedalscupen, firar fem år. Vid sidan av cupen kommer vi även att anordna en föreläsning om hur vi med ett bra ledarskap kan få fler att idrotta högre upp i åldrarna. Föreläsare är Eva och Mia Ljungblom, ordförande i Korpen Gotland, med lång erfarenhet av ledarskapsfrågor. Korpföreningen på Gotland kommer även att finnas med under dagen för att visa upp sin breda verksamhet.

Till sist vill vi även slå ett extra slag för vår utbildning för unga ledare #ungagerad som hålls 21-28 oktober i Portugal, samt påminna er om att ta chansen att utveckla er verksamhet och ta reda på vad era medlemmar tycker om föreningen med hjälp av Korpens NMI.

Som ni märker är stora och spännande processer igång i vår organisation. I alla dessa behöver vi ert fortsatta engagemang och era kloka tankar. Så passa på att hitta tid för vila och återhämtning under sommaren så att ni hinner ladda batterierna för en rolig höst tillsammans!

Hoppas ni alla får en riktigt skön sommar!

/Eva och Janne

Skribent: Simon Ruuth
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996450
E-post: This is a mailto link

Se all info