Hoppa till sidans innehåll

Bra samtal om Korpen och framtiden

30 NOV 2017 07:42
Vårt tredje dialogmöte om Korpens framtid är bara ytterligare ett bevis på kraften i vår organisation. Det var en intensiv och fantastiskt inspirerande helg tillsammans med engagerade korpare. Vi hade många bra samtal om Korpen och framtiden.
  • Uppdaterad: 04 DEC 2017 08:17

Vi känner oss alltid tacksamma och lyckligt lottade att få arbeta i en rörelse som Korpen. Vårt tredje dialogmöte om Korpens framtid är bara ytterligare ett bevis på detta. Det var en intensiv och fantastiskt inspirerande helg tillsammans med engagerade korpare från hela landet.  Det blev många bra samtal om Korpen och framtiden.

För att summera helgens dialogmöte i korthet så kan vi säga att förbundsstyrelsen fick deltagarnas godkännande vad gäller det arbetsunderlag till strategi, med vision, mål och sex strategiska vägval, som presenterades. Det känns såklart väldigt skönt att ni tycker att vi har tolkat alla era tankar, idéer och synpunkter till en framtidsvision på ett så bra sätt och att ni som fanns på plats i stort sätt ställer er bakom förslaget. Vissa saker måste dock förändras och funderas vidare kring, vilket är naturligt när man är inne i en process. Det gäller till exempel utveckling av bilden som ska symbolisera vår resa mot 2025, vilka målgrupper vi ska välja att satsa våra gemensamma resurser på samt hur våra gemensamma mål ska formuleras.

Som sagt, många engagerade korpare var på plats. Vi vet dock att vissa hade förhinder att delta vid dialogmötet. Förbundsstyrelsen vill gärna veta hur du som inte var med tänker kring arbetsunderlaget. Så ta chansen att läsa igenom dokumentationen från helgen och kom med inspel kring Korpens framtid! Antingen i kommentarsfältet nedan eller genom att maila This is a mailto link.

15 januari kommer styrelsens reviderade förslag till strategi för ett starkare Korpen i framtiden gå ut på remiss i organisationen, då finns det ännu en chans att påverka det slutliga förslaget inför Förbundsmötet 25-27 maj.

På fredagen innan dialogmötet så anordnade vi en första introduktion i vårt nya system och en genomgång av Korpens digitaliseringsprocess som vi kallar Nätverk Korpen. Över 80 personer deltog, vilket vi är otroligt glada över! Många frågor kunde ställas under dagen, både till vår leverantör av systemet, Zoezi, samt till våra ansvariga på förbundskansliet. Vi har sammanställt svar på dessa frågor och arbetar nu för att färdigställa systemet till den 1 januari 2018 när det ska vara redo att tas i bruk. Vi har även fastställt de första utbildningsdatumen för föreningarna att lära sig det nya systemet.

Avslutningsvis vill vi lyfta fram den viktiga #metoo-rörelsen. För någon vecka sedan publicerade Dagens Nyheter ett upprop, #timeout, där kvinnor inom idrotten delgav sina upplevelser. Vittnesmålen om trakasserier och övergrepp inom vår älskade svenska idrottsrörelse gör att vi instinktiv blir förbannade, ledsna och lämnar oss med en klump i magen. Men det ger också en känsla av beslutsamhet och är ett tydligt tecken på att frågor om jämställdheten inom idrotten måste fortsätta belysas. Det är otroligt viktigt att dessa berättelser kommer upp till ytan och vi har alla ett ansvar att ta ställning och arbeta för en idrott där alla behandlas på ett schysst sätt. RF har tillsammans med SISU tagit fram en utbildning, Inkluderande Idrott, som ska vara ett stöd för föreningarna att arbeta med dessa frågor. Er lokala SISU-kontakt kan vara ett stöd för er i denna fråga.
Tillsammans ska vi skapa en idrottsrörelse och ett Korpen där alla känner sig välkomna!

/Eva och Janne

Skribent: Simon Ruuth
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996450
E-post: This is a mailto link

Se all info