Hoppa till sidans innehåll

Tankar om Fokus Korpen 2025

18 OKT 2017 14:18
Vi förstår att många av er är nyfikna hur det förslag som kommer att presenteras vid dialogmötet i november kommer se ut. Vi tänkte därför ge er en bild av hur vi resonerar inom några områden.
  • Uppdaterad: 18 OKT 2017 14:57

Arbetet med vår nya gemensamma strategi, Fokus Korpen 2025, fortsätter. Under månaden som varit sedan vårt senaste inlägg har förbundsstyrelsen haft möte och fortsatt att knåda ihop alla kloka tankar och idéer vi fått med oss i våra samtal med er i organisationen, samt försöka få dessa att rimma med Svensk Idrotts strategi 2025. Vi förstår att många av er är nyfikna på vad vi diskuterat och hur det förslag som kommer att presenteras vid dialogmötet i november kommer se ut. Vi tänkte därför ge er en bild av hur vi resonerar inom några områden.

Viktigt att påpeka är att vi ännu inte är i mål och det kommande dialogmötet är viktigt för att stämma av med er om vi är på rätt väg. Redan nu är många anmälda och vi hoppas att ännu fler prioriterar att komma! Desto fler vi är som tycker till desto mer grundat och bättre blir förslaget vi ska remissa under våren och besluta om i maj 2018.

Korpens värdegrund är som vi alla vet glädje, gemenskap och att alla är välkomna. Den är given och grunden för allt vi gör. Den kommer inte att förändras, den är stabil och något vi verkligen har gemensamt i Korpen. Alla platsar är ett begrepp som vi ”äger”. Det finns många andra delar som kommer bestå och kännas igen när vi nu arbetar fram strategin för kommande 7-års period.

Vi ska självklart odla där det växer, arbeta vidare med några delar som är en naturlig utveckling av Fokus Korpen 2012-2018 och göra några nya satsningar. Det känns det naturligt att fortsätta vårt framgångsrika arbete med att erbjuda ungdomar en plats i idrottsrörelsen, samt hålla fast och utveckla vår specialistkompetens kring företagsidrotten. En ny målgrupp som det pratats om under dialogkonferenserna, och där det redan idag finns många goda exempel i våra föreningar, är gruppen seniorer. Kanske ska vi använda delar av våra gemensamma resurser för en seniorsatsning mot 2025? Målgruppen rimmar även bra mot svensk idrotts målbild om Idrott hela livet. Vår position som ett förbund som fångar upp och slussar in ungdomar och vuxna som vill sporta och ha kul tillsammans utan krav på prestation tycker vi är given. Vi är mer hälsa och mindre prestation. Vi tycker att vi hör er säga att våra låga trösklar för nybörjare och möjligheten att ta emot ”senbörjare” är en fortsatt bra position för oss.

Som vi nämnde i början har vi i arbetet med Fokus Korpen 2025 att förhålla oss till svensk idrotts strategi 2025 som beslutades om på RIM i maj. I den strategin har det identifierats några viktiga utvecklingsresor som idrotten behöver hänga med på för att nå målen. Det handlar till exempel om Ett stärkt ledarskap och Digitalisering. Där har vi i Korpen redan påbörjat vårt arbete och ligger i framkant inom idrotten med vårt Gröna och Sköna ledarskap och vårt nya gemensamma IT-system, KIT (Korpens IT-system). Det är självklart satsningar som vi ska fullfölja.

Apropå KIT så håller vi ju det första introduktionstillfället i systemet den 24 november. Ett tillfälle som för dem av er som är medlemsadministratörer eller ansvarar för administrativa uppgifter i föreningen inte får missa. Vi tycker verkligen att ni ska ta chansen att anmäla er till den!

Så, kom ihåg att anmäla er till dialogmötet den 25-26 november. Vi behöver så många kloka korpare som möjligt på plats när vi tillsammans ska staka ut riktningen mot framtidens Korpen.

//Janne och Eva

Skribent: Simon Ruuth
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996450
E-post: This is a mailto link

Se all info