Hoppa till sidans innehåll

En fullmatad och spännande höst

24 AUG 2017 08:00
En härlig sommar har passerat sen senaste inlägget och nu är arbetet i full gång på förbundskansliet igen efter några stillsamma semesterveckor.
  • Uppdaterad: 24 AUG 2017 07:47

Innan vi gick på semester var Korpen representerat under idrottens dag på politikerveckan i Almedalen. Dagarna före Almedalen hade vi en debattartikel i Dagens Samhälle om hur vi tillsammans med kommuner och landsting kan hjälpas åt för öka motionerandet bland befolkningen. Vår fotbollscup, Almedalscupen, var som vanligt uppskattad och den föreläsning vi hade om ledarskapets betydelse för att kunna idrotta hela livet var välbesökt.  Det var roliga, intensiva och nyttiga dagar i Visby där vi återigen gjorde tydligt att vi i Korpen är viktiga för svensk idrotts förändringsarbete mot 2025.

Efter sommaren har vi bland annat startat upp med att hålla i ett seminarium på Livsplats Sverige - ett forum för samhälle och hälsa. Livsplats Sverige är som ett ”lilla Almedalen” med många viktiga beslutsfattare inom folkhälsoområdet på plats.

När vi möttes i Bålsta under vårt andra dialogmöte samlade vi in tankar och idéer om hur vi i Korpen ska arbeta och vilka områden vi ska fokusera på mot 2025. Efter dialogmötet har vi arbetat med att koka ner era tankar till strategiska ambitioner, ett arbete som vi är mitt uppe i just nu. Har ni funderat vidare eller kommit på något ni tycker vi ska ha med oss i vårt arbete? Hör av er! Ett enkelt sätt att dela med er av era tankar är att skriva dem i en kommentar till det här inlägget eller svara på framtidsenkäten senast 30 september. Ett annat sätt är att boka in datumet 25-26 november i kalendern för då kommer vi nämligen hålla vårt nästa dialogmöte och fortsätta arbetet med Fokus Korpen 2025. Det ser vi fram emot!

Vid sidan av strategiarbetet arbetar vi såklart även vidare med att bygga vårt gemensamma system. Vi har nu valt vilket företag vi vill arbeta vidare med och endast några detaljer kvarstår innan vi är överens om ett affärsupplägg. Under hösten kommer några föreningar få möjligheten att testköra systemet.

I dagarna drar terminen igång för gruppträningen. En spännande nyhet inför hösten är träningskonceptet Stark&Smidig som är framtaget av föreningarna i Östergötland, Stockholm och Umeå. Idén till konceptet framkom under vår mötesplats för träningsansvariga i januari och under våren har föreningarna, med stöd av oss på förbundskansliet, arbetat med att färdigställa arbetet. Många föreningar har hakat på och vill starta träningen nu till hösten vilket såklart är superkul. Ni är verkligen på tårna!

En annan spännande nyhet inför hösten är den digitala träningsutmaningen Korpen Challenge som vi gör i samarbete med Challengize. Just nu pågår införsäljningen tillsammans med de cirka 30 föreningar som arbetar med utmaningen. Vi är spända på att se hur det slår ut. Konceptet känns helt rätt i tiden och vi hoppas det ska hjälpa våra föreningar att få in en fot på arbetsplatserna. Förbundsstyrelsen och kansliet kommer självfallet ha lag med, ta chansen att utmana oss!

Avslutningsvis hoppas vi att även ni hittat tid för vila och återhämtning under sommarmånaderna så att ni har fulladdade batterier nu när höstens aktiviteter drar igång. Som ni märker har vi en spännande höst framför oss med många möjligheter för er att vara delaktiga i arbetet. Både med vårt nuvarande och framtida Korpen.

Ha det bra!
/ Eva Bjernudd, GS & Jan Johnsson, ordförande

Skribent: Simon Ruuth
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996450
E-post: This is a mailto link

Se all info