Hoppa till sidans innehåll

Ett nytt spännande korpår väntar

12 JAN 2018 09:33
Nu är vi redan halvvägs in i årets första månad och vi hoppas att ni hunnit ladda batterierna ordentligt under julledigheten.
  • Uppdaterad: 15 JAN 2018 10:35

Vi har längtat efter det här året. 2018 kommer, precis som tidigare år, bjuda på flera givande möten där vi tillsammans kommer se till att organisationen tar ett stort kliv framåt inom svensk idrott och där vi fortsätter att vara gröna och sköna. Vid tolvslaget ringde vi inte bara in det nya året, det var även startskottet för lanseringen av Korpens IT-plattform (KIT).

För att ni som förening enkelt ska komma igång med systemet har vi tagit fram olika stödmaterial. Bland annat har det tagits fram en steg för steg-guide över vad ni som förening behöver göra för att starta KIT. Vi vill också passa på att flagga för anmälan till vårens regionala mötesplatser. Här har ni till exempel chansen att anmäla er till våra olika KIT-utbildningar runt om i landet. Missa inte det!

Vårens mötesplatser är också bra tillfällen för er att samtala om remissen, som gick ut till hela organisationen idag, den 15 januari. Remissen innehåller förslag på strategi Fokus Korpen 2025, resultatet av ett års intensivt arbete där många medlemmar engagerat sig på olika sätt. Nu har vi ett väl genomarbetat förslag som vi vill ha ytterligare synpunkter på. Sen knådar förbundsstyrelsen ihop det slutgiltiga strategiförslaget för beslut på förbundsmötet 25-27 maj 2018. Innehållet i remissen hittar ni på korpen.se och där kan ni även passa på att lämna era tankar kring förslaget på flera sätt. Så se till att boka in vårens mötesplatser i kalendern, för det är när vi möts som det händer! Vi vill skapa tillfällen och öppna upp möjligheten för oss att mötas så att vi kan forma Korpen tillsammans. Det är ju det vi gör bäst! Det är ju då det blir som bäst!

Startskottet för KIT är som sagt en stor nyhet för året. Men 2018 innebär även att förbundsmötet ligger nära i tid. Den 25-27 maj möts vi vid vackra Mälarens strand på Aronsborg i Bålsta för att diskutera framtidens Korpen. Alltså, flera viktiga dagar där vi som vanligt kommer att blanda nytta med nöje!

Vi vill också passa på att berätta att ni kan skicka in årsrapporten. Rapporten är ett bra sätt för oss att följa utvecklingen i Korpens alla föreningar samtidigt som det är ett viktigt underlag för vår rapport till Riksidrottsförbundet. Så skicka gärna in den så snart som möjligt.

Nu blickar vi fram emot ett roligt, utvecklande och givande 2018!

/Eva och Janne

Skribent: Camilla Waltin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info