Hoppa till sidans innehåll

Mitt första år i Korpen

18 MAJ 2017 08:00
I detta inlägg tänker jag tillbaka på mitt första år som ordförande i Korpen och blickar framåt mot det spännande arbete vi har framför oss. Att tillsammans arbeta fram Korpens nya strategiska verksamhetsinriktning, Fokus Korpen 2025.
  • Uppdaterad: 18 MAJ 2017 08:38

Tänk, det har redan gått ett år sedan jag fick ert förtroende att vara ordförande för denna fantastiska organisation. Jag minns att det då kändes spännande och som att Korpen var en rörelse jag skulle trivas i. Min egna värdegrund och Korpens var som hand i handske. Precis så känner jag fortfarande! 

Mitt första år har varit exakt så roligt som jag hoppades. Alla engagerade och inspirerande människor jag träffat har bekräftat bilden att Korpen är en mogen och modig organisation. Som tur är jag bara en av många som ror Korpenskutan. Jag har förmånen att samarbeta med en aktiv och kompetent förbundsstyrelse, generalsekreterare och personal. Jag är också djupt imponerad av allt hängivet ideellt arbete som görs i våra föreningar, SDF och nationella organisationer.

Spännande resa mot framtiden tillsammans

Även om vi gör otroligt mycket bra redan idag så vet ni, precis som jag, att vi inte kan sitta still i båten. Ska vi fortsätta vara en relevant motionsorganisation rätt i tiden behöver vi fortsätta vår utveckling. Jag ser därför mycket fram emot arbetet med att mejsla fram en ny strategisk verksamhetsinriktning, Fokus Korpen 2025, och de dialoger vi ska ha kring vilket Korpen vi vill ha framöver. Detta arbete är något vi behöver göra tillsammans så att vi har ett riktigt bra underlag inför förbundsmötet 2018 när beslutet ska fattas om hur förändringsresan Fokus Korpen ska fortsätta.

Det finns olika sätt för er att påverka och komma med inspel i vår framtida strategi. Ett sätt är att svara på detta: Vilka är Korpens tre viktigaste framtidsfrågor? Ni har chansen att skicka in era svar på korpen.se fram till den 30 maj.

Ett annat sätt är att komma på vårt dialogmöte den 2–3 juni i Stockholm. Där kommer vi fortsätta arbetet med Fokus Korpen 2025 och Nätverk Korpen. Utifrån den feedback vi fick från förra dialogmötet har vi även skapat mer tid för verksamhetsfrågor och erfarenhetsutbyte i form av nätverksträffar. Så, kom till Stockholm första helgen i juni för att umgås med sköna korpare och var med i den fortsatta utvecklingen av vårt Korpen!

Ni kan även tycka till och påverka genom att lämna en kommentar i detta inlägg innan ni lämnar sidan. Vi läser och tar till oss av allt ni skriver!

Vår strategi, Fokus Korpen 2025, kommer att förhålla sig till Svensk idrott - Strategi 2025. Den ska det beslutas om på Riksidrottsmötet i Karlstad 19-21 maj. Där kommer vi i Korpen vara på plats. Vill ni se mötet i direktsändning eller läsa på inför? Kolla in mötets hemsida.

Jag vill även passa på att nämna att det är skönt att vår generalsekreterare Eva är på bättringsvägen igen efter olyckan.

Avslutningsvis. Tusen tack för att ni varit med och skapat ett spännande och inspirerande första år för mig i Korpen. Nu gasar vi vidare mot en lika rolig framtid tillsammans!

/Jan Johnsson, Förbundsordförande

Skribent: Simon Ruuth
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996450
E-post: This is a mailto link

Se all info