Hoppa till sidans innehåll

Tack för ännu ett år med Korpen

19 DEC 2017 13:52
Ännu ett roligt och givande år med spännande möten, samtal och mycket fantastisk verksamhet ute i våra föreningar lider mot sitt slut! Samtidigt som vi avrundar 2017 så kan vi redan nu blicka fram mot mycket roligt som väntar i början av 2018...
  • Uppdaterad: 20 DEC 2017 07:51

Vi vill börja med att tacka för det stora engagemang som ni visat under året i vårt arbetet med viktiga frågor för Korpens framtid och vår gemensamma strategi. Att så många vill vara med och bygga ett ännu starkare och bättre Korpen är glädjande och visar att vi tillsammans tar ansvar för vårt kära Korpen!

När vi dansat runt granen och firat av det gångna året så väntar en spännande start på 2018. Den 15 januari går förslag på innehåll i strategi Fokus Korpen 2025 ut på remiss till hela organisationen att tycka till om. Som vanligt kommer ni kunna ta del av innehållet och lämna era tankar kring förslaget på flera olika sätt. Allt kommer finnas samlat på korpen.se. För att öka engagemanget och samtala om förslaget så kommer vi att arrangera eller delta i redan befintliga regionala möten under våren.

Nästa år är även året då vi ska införa vårt gemensamma system, KIT (Korpens IT-plattform).  I januari börjar de första föreningarna arbeta skarpt i KIT och deras medlemmar ges då möjlighet att registrera sig i systemet. Under våren hålls även regionala utbildningar i systemet och vissa av dem kan ni anmäla er till redan nu. I samband med införandet så kommer föreningen även behöva kommunicera med medlemmarna om det nya systemet. För att kunna göra detta på bästa sätt har vi tagit fram marknadsföringsmaterial i form av bilder, annonsmaterial och enklare copy för hemsida, nyhetsbrev och sociala medier som föreningen kan använda sig av i kommunikationen om det nya systemet.

Ja, som ni märker är det mycket spännande på gång! Men innan dess, ladda batterierna med mycket vila blandat med energigivande aktiviteter under jul och nyår så hörs och ses vi igen i början av 2018. Då fortsätter vi arbetet med att tillsammans forma framtidens Korpen. Vi hoppas att ni ser lika mycket fram emot det som vi gör!

God Jul och Gott Nytt År!

/Eva och Janne

Skribent: Simon Ruuth
Epost: Adressen Gömd
  1. >...ny korpförening för just lagidrotten. Det vill säga med ny styrelse och under nytt namn. Hoppas vi ses snart på en av våra mötesplatser! http://www.korpen.se/verksamhetsstod/natverkkorpen/KIT-utbildning?utm_source=Paloma&utm_medium=Newsletter&utm_campaign=En+sp%C3%A4nnande+start+p%C3%A5+det+nya+%C3%A5ret+v%C3%A4ntar /Eva & Janne

    (Eva & Janne 2018-01-04 kl 12:14) Anmäl
  2. Tack Bosse för din kommentar! Under våren, januari till mars, kommer vi ha flera olika mötesplatser runt om i landet för att prata om vårt strategiska arbete. Genom att mötas och tycka till om strategin så har alla möjlighet att forma och påverka Korpens framtid. Här ges också möjlighet att diskutera farhågor och rädslor. Hoppas du kan delta på någon av dessa för att vara med och diskutera med andra korpare. Gävle Motionsidrottsförening (fd Korpförening Gävle) har begärt utträde ur Korpen från och med årsskiftet. Detta gäller föreningens gymverksamhet och gruppträning. Dock är de fortfarande en idrottsförening men är med i Gymnastikförbundet. Lagidrotten kommer däremot finnas kvar inom Korpen men i ny regi, då de bildat en...

    (Eva & Janne 2018-01-04 kl 12:13) Anmäl
  3. Min oro gällande framtiden inom korpen ligger fast. Många delar av forna Korpen är nedmonterade, vilket är kolossalt allvarligt. Har ni tillräcklig koll och kunskap om hur det ser ut i verkligheten. Vad händer t.ex:i Gävle där rykten säger att Korpen drivs i privat regi. Fråga Ulf.

    (Bosse Hesselstål 2017-12-20 kl 17:08) Anmäl

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996450
E-post: This is a mailto link

Se all info