Hoppa till sidans innehåll

Värdegrunden är vår styrka

21 SEP 2017 08:00
Verksamheten i våra föreningar är en spegelbild av vår värdegrund. Det är vår styrka och något att vara stolt över. Detta är dock inget givet. För att stå lika starka och enade i detta framåt behövs fortsatt högt engagemang i vårt framtidsarbete.
  • Uppdaterad: 21 SEP 2017 16:26

Den senaste tiden har Korpen arrangerat två roliga, viktiga och samtidigt vitt skilda VM där den gemensamma nämnaren varit motionsidrotten som ett verktyg för gemenskap och nya spännande möten. Först ut var Korpen Stockholm som för tredje året genomförde sin integrationscup i fotboll, Världsmästerskapet, där etablerade korplag mixas upp med nyanlända svenskar. Vår nationella organisation Vattenfalls IF har även de genomfört sitt VM, Vattenfallsmästerskapen. Över 800 anställda på Vattenfall i hela landet samlades för att tävla mot och med varandra i en mängd grenar.

Det här är bara två exempel på att vi som organisation lever vår värdegrund fullt ut, varje dag. Den verksamhet som sker i våra föreningar speglar verkligen vilka vi vill vara och det är något vi kan vara väldigt stolta över. Det är dock inget givet, även vi behöver fundera på om vi gör rätt saker. För att vi ska fortsätta vara en relevant motionsaktör som gör skillnad gäller det att vi hänger med och fortsätter ta plats.

Hur gör vi då det framöver? Vill vi stå lika starka och enade nu som i framtiden så gäller det att vi tillsammans engagerar oss i hur Korpen ska utvecklas de kommande åren. I maj 2018 ska vi ta beslut om resultatet från arbetet Fokus Korpen 2025. Vi vill verkligen uppmana dig som är ordförande, verksamhetschef eller arbetar i styrelsen att delta på vårt dialogmöte den 25-26 november på Bergendals konferensanläggning i Sollentuna. Där kommer vi lägga fram ett antal förslag, baserade på alla kloka synpunkter ni lämnat vid tidigare dialogkonferenser och andra sammanhang. Resultatet från dialogkonferensen i november kommer att arbetas in i styrelsens förslag till strategi som kommer på remiss till alla föreningar och förbund i januari. I samband med dialogmötet kommer vi även utbilda i och informera om vårt nya gemensamma system som vi sjösätter i januari 2018.

En sak vi redan nu vet med säkerhet är i vilken form vi vill att vår verksamhet ska bedrivas även i framtiden, nämligen i den ideella korpföreningen. Korpen och idrotten är en folkrörelse som bygger på ideella och demokratiska värden, därför ska även vår verksamhet bedrivas i den formen. Där är både förbundsstyrelsen och våra stadgar mycket tydliga och följer den linje som Riksidrottsmötet beslutade om i maj 2017. Den ideella korpföreningen kan äga ett aktiebolag i särskilda fall som exempelvis för att hyra eller äga lokaler, men alla former av idrott, träning eller fysisk aktivitet i de lokalerna ska bedrivas i den ideella föreningen. Det är det som skiljer oss från de kommersiella träningsaktörerna och något vi måste vara rädda om!  

/Eva och Janne

Skribent: Simon Ruuth
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996450
E-post: This is a mailto link

Se all info