Hoppa till sidans innehåll

Ny Råd- och vårdtjänst för alla korpmedlemmar

04 DEC 2018 13:38
Från och med 1 januari 2019 ingår Råd och Vår för idrottsskador i medlemsförsäkringar. Det betyder att medlemmen ringer 020-44 11 11 vid skador på träning, tävling eller match.
  • Uppdaterad: 04 DEC 2018 13:38

Fysioterapeuterna på Råd och Vård för idrottsskador hjälper till med vård, råd och skadeanmälan. Alla samtal och besök är kostnadsfria eftersom de ingår i medlemskapet.

Så här fungerar Råd och Vård för idrottsskador

När medlemmen ringer Råd och vård för Idrottsskador på 020-44 11 11 får de prata med en fysioterapeut som är specialist på idrottsskador. Skulle den som idrottar bedömas behöva mer än rådgivning ingår upp till två besök hos fysioterapeut och ett läkarbesök hos vårdgivare specialiserade på idrottsskador.
Om medlemmen råkat ut för ett olycksfall hjälper fysioterapeuten till med att dokumentera och anmäla skadan direkt till Folksam.

Skadeförebyggande råd

Råd och Vård för idrottsskador är också bra om medlemmen är osäker på en känning eller vill veta mer om hur man kan träna för att undvika framtida skador.

Fysioterapeuterna gertips om:

  • Balans- och styrkeövningar som stärker utsatta muskler och leder.
  • Uppvärmnings- och stretchövningar som minskar risken för idrottsskador.
  • Hur medlemmen själv kan behandla en skada så att de snabbt kommer tillbaka igen

Vill du läsa mer om tjänsten ska du gå inpå Folksams hemsida här.

Medlemmen har en idrottsförsäkring i Folksam. Visste du om det?

Gå gärna ut med information om tjänsten på Facebook efter 1 januari

Med tanke på den nya tjänsten är det bra att kommunicera ut den i digitala kanaler till korpmedlemmarna. Nedan är förslag på text som kan användas. Du kan om du vill spara bilden ovan och ha med den i ditt inlägg på till exempel Facebook eller ett nyhetsbrev.

Ny råd- och vårdtjänst! Nu ingår Råd och Vård för idrottsskador i din medlemsförsäkring. Det betyder att du alltid ringer 020-44 11 11 om du skadat dig på träning, tävling eller match. Fysioterapeuterna på Råd och Vård för idrottsskador hjälper dig med vård, råd och skadeanmälan. Alla samtal och besök (två besök fysioterapeut och ett läkarbesök) är kostnadsfria eftersom de ingår i ditt medlemskap.

 Läs mer om Råd och Vård för idrottsskador här http://bit.ly/RådoVårdKorpen 

Skribent: Camilla Waltin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info