Hoppa till sidans innehåll

Se över föreningens försäkring och spara tusenlappar

04 OKT 2018 12:47
Att jämföra priser på försäkringar kan ni som förening tjäna många tusenlappar per år på.
  • Skapad: 04 OKT 2018 12:47

Riksidrottsförbundets grundförsäkring från Folksam innehåller:

• Ansvarsförsäkring för idrottslig och ideell verksamhet
• Förmögenhetsbrottsförsäkring
• Rättsskyddsförsäkring
• Patientförsäkring
• Olycksfalls- och krisförsäkring för ideella funktionärer och ledare

Som medlem i Korpen finns också möjlighet att teckna RF:s kompletteringsförsäkring, som är en speciellt framtagen försäkring för idrottsföreningar medlemmar i Riksidrottsförbundet. Försäkringen täcker föreningens egendom. För små och medelstora föreningar finns paketen Bas och Stor. Den kostar från 1500 kr/år. Då ingår även ett utökat ansvar för den verksamhet som inte är idrottslig. Det kan handla om att föreningen gör aktiviteter vid sidan om för att dra in pengar till sin verksamhet, till exempel anordnar loppis, julgransförsäljning med mera.

Denna kompletteringsförsäkring täcker de flesta föreningars behov. Dock finns det vissa undantag där det kan var värt att jämföra med andra försäkringsbolag.

- Jag insåg att det bästa för Korpen Gotland var att kombinera två olika försäkringsbolag och därigenom få en skräddarsydd lösning som täcker just våra behov, säger Marie Flodman, verksamhetschef på Korpen Gotland.

Marie gick inför förnyelsen igenom föreningens försäkringar och kunde då konstatera att mycket hade förändrats inom verksamheten sedan den först tecknades.

- Tack vare att vi såg över våra försäkringar gick vi från en årskostnad på cirka 10 500 kronor ner till 3900 kronor, förklarar en nöjd Marie.

Kontakt och mer information

Läs mer om kompletteringsförsäkringen eller kika på filmen försäkring för idrottsförening

Behöver ni hjälp med försäkringar för din förening, ta kontakt med Folksam: This is a mailto link eller 0771-950950, fråga efter företagssupport.

Skribent: Camilla Waltin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info