Hoppa till sidans innehåll

Vad handlar ”Med hälsan i behåll- ålder inget hinder” om?

20 SEP 2019 12:16
Korpen har erhållit nästan 3 miljoner kronor för att driva ett nationellt seniorprojekt under två år. Parallellt med detta så kommer Riksidrottsförbundet få 20 miljoner kronor under 2020 för en seniorsatsning.
  • Uppdaterad: 20 SEP 2019 10:31

Korpens projektet handlar om att få igång nya typer av verksamheter över hela landet. I fokus ligger den fysiska, psykiska och sociala hälsan.

Historiskt har Korpen alltid haft en bred målgrupp med motion långt upp i åldrarna. Redan idag finns gympa, styrkeprogram, balansträning, fallteknik och gå-fotboll i vårt ordinarie utbud.

Vad är projektets övergripande mål?

  1. Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet vill tillgängliggöra ett brett och anpassat utbud av motionsidrott för seniorer för att på så sätt sätta fler äldre i rörelse och därmed stärka folkhälsan.
  2. Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet vill genomföra en utbildningssatsning bland befintliga föreningsledare för att öka kunskapen om seniorers hälsa och färdigheterna i att erbjuda senioranpassade idrottsaktiviteter som vilar på vetenskaplig grund.

Hur ska projektet genomföras?

Projektet drivs av Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet anställd projektledare i samverkan med Svenska Judoförbundet, Svenska Gymnastikförbundet och PRO. Exempel på aktiviteter som kommer genomföras inom projektet är:

- Utveckla och erbjuda nya subventionerade eller kostnadsfria utbildningar för föreningsledare som i sin tur ökar möjligheterna för föreningar att kunna erbjuda befintliga och nya seniora medlemmar prisvärda, roliga och enkla motionsaktiviteter.

- Utveckling och lansering av en digital utbildningsplattform. Genom webbutbildningen ”Med hälsan i behåll- ålder inget hinder” kan föreningsledaren var som helst och när som helst förkovra sig inom senior hälsa och få tips och inspiration om hur föreningen kan starta igång verksamhet.

- Framtagning av färdiga konceptmaterial. Vi riktar oss brett till våra tusentals lokala föreningar och dess föreningsledare runtom i hela Sverige och kommer genom projektet att kunna erbjuda färdiga konceptmaterial. I de färdiga konceptmaterialen ingår bland annat stöd för lokal marknadsföring och opinionsbildning i form av exempelvis mallar.

- Utveckling och spridning färdiga träningskoncept.

Jag har fler frågor om projektet, vem kan jag kontakta?

Har du frågor eller funderingar om projektet är du välkommen att maila till This is a mailto link. Vi återkopplar så snabbt vi bara kan!

 

Vill du läsa på mer om projektstödet så finns här ett pressmeddelande som skickades ut vecka 38.

Skribent: Camilla Waltin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info