Hoppa till sidans innehåll

Utbildning med Korpen

Kunskap och bildning är en del i att vi ska utvecklas och växa, såväl som organisation som människa. Tänk vad kul det är att lära sig nya saker och skaffa sig nya kompetenser.
  • Uppdaterad: 11 APR 2018 12:45

Korpen erbjuder därför många olika utbildningar och mötesplatser: en del arrangerar vi själva, andra i samarbete med andra specialidrottsförbund eller idrottens eget studieförbund SISU Idrottsutbildarna.

Vi samarbetar även med några få utvalda utbildningsorganisationer utanför idrottsrörelsen. Vår ambition är att du som medlem i Korpen ska hitta en bra utbildning, till ett bra pris på lagom avstånd hemifrån! 

Nedan följer tips på utbildningar för organisations- och aktivitetsledare.

Ledarskap och organisation

Grön och skön

I Korpen arbetar vi med ett transformativt ledarskap där vi lyssnar och lär av varandra, där vi ger och tar emot feedback. Lev som du lär, bry dig och möjliggör!

Grön och skön är vår egen obligatoriska ledarutbildning och den består av två delar: 
En grundkurs i Korpkunskap och en utbildning i ledarskapet vi kallar grönt och skönt.

Läs mer om Grön och Skön

SISU Idrottsutbildarna

För dig som är organisationsledare, anställd eller tränare rekommenderar vi SISU Idrottsutbildarnas utbildningsutbud. SISU Idrottsutbildarna är idrottens egen utbildningsorganisation. De kan också hjälpa till med processledning och uppdragsutbildningar.

Till SISUs hemsida 

KIT

KIT är korpens eget IT-system för medlemsadministration och kommunikation. Det är ett verksamhetsstöd som ska förenkla administrationen för både förening och medlem. Allt för att ni ska få mer tid att jobba med verksamheten!
Läs mer om utbildningar i systemet.

Aktivitetsledare

Vattenträning

Många föreningar i Korpen erbjuder vattengympa i olika former. Därför anordnar vi en egen grundutbildning i vattenträning.

Kanske vill din förening arrangera utbildning i just vattenträning?
Om vattenträningsutbildningen

Stark & smidig

Stark&smidig är Korpens eget träningskoncept som fokuserar på en enkel, effektiv och rolig styrke- och rörlighetsträning. Det finns program riktade mot olika målgrupper; grund, mamma, senior och på jobbet.
Mer info hittar du här.

Löpledare

Många av våra föreningar erbjuder löpträning i grupp. Korpen har därför ett samarbete med Friidrottsförbundet kring löpledarutbildningar.
Mer information om utbildningarna hittar du här.

Gruppträningsinstruktör

Gymnastikförbundet
Korpen samverkar med Gymnastikförbundet som erbjuder olika gruppträningsutbildningar runt om i landet. Korpens föreningar betalar samma pris som Gymnastikförbundets medlemmar.
Kolla in deras utbildningsutbud i utbildningskalendern. 
Välj ämneskategori Gruppträning när du söker efter utbildningar.

Aerobic Weekends
Korpen samarbetar med AerobicWeekends för att utbilda, inspirera och motivera motionärer, tränare och instruktörer inom gruppträning. Du som medlem inom Korpen erhåller 20 procent rabatt på den ordinarie kursavgiften på samtliga kurser, utbildningar och event inom Sverige. Var noga med att anmäla er via anmälningslänken nedan för att få del av utbildningsrabatten.

Kolla in AerobicWeekends utbildningar

Anmälningslänk för korpföreningar

Idrottslitteratur 

SISU Idrottsböcker är idrottens eget bokförlag. Här hittar du allt du behöver kring träning, hälsa, ledarskap och mycket mer. Du kan också gå med i idrottens bokklubb och få månadens bok direkt hem i brevlådan.

Läs mer på www.sisuidrottsbocker.se.

Övriga utbildningar

Har du behov av annan tränarutbildning eller domarutbildning? I så fall vänder du dig direkt till respektive specialidrottsförbund. 

Kontakt

Kontakta Pär Ånell på förbundskansliet för frågor:

This is a mailto link, tel: 08-699 64 25

 

Skribent: Camilla Waltin
Epost: This is a mailto link

Grön och skön

Vi samarbetar med

Utbildning - tränare för hälsa

Grundutbildning vattenträning

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996450
E-post: This is a mailto link

Se all info