Hoppa till sidans innehåll

Utbildning med Korpen

Kunskap och bildning är en del i att vi ska utvecklas och växa, såväl som organisation som människa. Tänk vad kul det är att lära sig nya saker och skaffa sig nya kompetenser.
  • Uppdaterad: 11 APR 2018 12:45

Korpen erbjuder därför många olika utbildningar och mötesplatser: en del arrangerar vi själva, andra i samarbete med andra specialidrottsförbund eller idrottens eget studieförbund SISU Idrottsutbildarna.

Vi samarbetar även med några få utvalda utbildningsorganisationer utanför idrottsrörelsen. Vår ambition är att du som medlem i Korpen ska hitta en bra utbildning, till ett bra pris på lagom avstånd hemifrån! 

Nedan följer tips på utbildningar för organisations- och aktivitetsledare.

Ledarskap och organisation

Grön och skön

I Korpen arbetar vi med ett transformerande ledarskap där vi lyssnar och lär av varandra, där vi ger och tar emot feedback. Där vi jobbar med tillit och dår vi ger och tar ansvar. Lev som du lär, bry dig och möjliggör!

Grön och skön är vår egen obligatoriska ledarutbildning och den består av två delar: 
En grundkurs i Korpkunskap och en utbildning i ledarskapet vi kallar grönt och skönt. Den sistnämnda kan er förening få kostnadsfritt genom våra föreningsutvecklare!

Vi anpassar utbildningen efter era önskemål och möjligheter, det kan vara en heldag eller uppdelat på två kvällar om en vill ha hela. Eller tre timmar om en vill komma en bit på vägen.

Det vi jobbar med under en utbildning i Grönt och skönt ledarskap är bland annat:

  • Vad är det transformerande ledarskapet?
  • Hur kan vi använda det i vår (ledar-)vardag?
  • Att bygga tillit och ge och ta ansvar.
  • Att skatta och granska oss själva som ledare – vilka är mina styrkor och vad kan jag förbättra?

Målet är att du ska utveckla din förmåga att analysera, reflektera över, och medvetet utveckla dina dagliga ledarhandlingar…​

​…i syfte att bättre bidra till din, andras och föreningens  effektivitet och välmående för att vi vill: 

  • Ha fler aktiva medskapare och ledare inom Korpen​
  • Ha ett enkelt och gemensamt förhållningssätt​
  • Leva våra värderingar, Glädje, Gemenskap och Alla är välkomna
  • Skapa ökat engagemang hos fler​
  • Ha en effektivare/mer effektfull organisation

Utveckla din gröna och sköna sida!

”Tack för en innehållsrik och värdefull dag tillsammans. Båda kursledarna hade ett fint bemötande av gruppen, kändes kunniga och kunde förmedla klokskap till oss deltagare. Lyssnade och bidrog med frågor för att lyfta flera perspektiv”.


”Väldigt bra bemötande. Ni var väldigt trevliga och gjorde så att alla var med och deltog. Bra övningar”.

Gör som den nya korpföreningen Brännpunktens Rörelseförening och gå en utbildning i Korpens Gröna och sköna ledarskap. Boka och planera utbildningen med er föreningsutvecklare som nu gått utbildarutbildning i grönt och skönt ledarskap. Genom att stärka ledarskapet i arbetet med Fokus Korpen 2025 kommer vi tillsammans fortare framåt. Kontakta er föreningsutvecklare så planerar vi in en utbildning.

Just den här utbildningen arrangerades av Korpen Stockholms län. Det spelar förstås ingen roll om det är en förening eller ett SDF som är ansvarigt för att boka utbildningen. En av deltagarna checkade ut med orden: ”Jag har lärt känna mig själv bättre idag”. Och när du lär känna dig själv bättre, kan du lära känna andra bättre och därmed bli en bättre ledare. Här finns ett gott exempel på hur det transformerande ledarskapet fungerar i praktiken: Och självklart fungerar det lika bra på vuxna!

Läs mer om den digitala Grön och Skön

SISU Idrottsutbildarna

För dig som är organisationsledare, anställd eller tränare rekommenderar vi SISU Idrottsutbildarnas utbildningsutbud. SISU Idrottsutbildarna är idrottens egen utbildningsorganisation. De kan också hjälpa till med processledning och uppdragsutbildningar.

Till SISUs hemsida 

KIT

KIT är korpens eget IT-system för medlemsadministration och kommunikation. Det är ett verksamhetsstöd som ska förenkla administrationen för både förening och medlem. Allt för att ni ska få mer tid att jobba med verksamheten!
Läs mer om utbildningar i systemet.

Aktivitetsledare

Vattenträning

Många föreningar i Korpen erbjuder vattengympa i olika former. Därför anordnar vi en egen grundutbildning i vattenträning.

Kanske vill din förening arrangera utbildning i just vattenträning?
Om vattenträningsutbildningen

Stark & smidig

Stark&smidig är Korpens eget träningskoncept som fokuserar på en enkel, effektiv och rolig styrke- och rörlighetsträning. Det finns program riktade mot olika målgrupper; grund, mamma, senior och på jobbet.
Mer info hittar du här.

Moveoo

Med Moveoo-metoden utmanas traditionella tankar och beteenden inom träning i syfte att få fler att träna effektivt, sunt och roligare och för att få fler att röra på sig i vardagen.

Bokning görs på https://www.moveoo.se/boka-dig. Mer information om Moveoo hittar du här. 

AerobicWeekends

Hos AerobicWeekends hittar du ett stort utbildningsutbud i olika träningsformer.

Och som Korpare får du 20 % rabatt på alla utbildningar. Mer information hittar du här.

Gruppträningsinstruktör

Gymnastikförbundet
Korpen samverkar med Gymnastikförbundet som erbjuder olika gruppträningsutbildningar runt om i landet. Korpens föreningar betalar samma pris som Gymnastikförbundets medlemmar.
Kolla in deras utbildningsutbud i utbildningskalendern. 
Välj ämneskategori Gruppträning när du söker efter utbildningar.

Idrottslitteratur 

SISU Idrottsböcker är idrottens eget bokförlag. Här hittar du allt du behöver kring träning, hälsa, ledarskap och mycket mer. Du kan också gå med i idrottens bokklubb och få månadens bok direkt hem i brevlådan.

Läs mer på www.sisuidrottsbocker.se.

Övriga utbildningar

Har du behov av annan tränarutbildning eller domarutbildning? I så fall vänder du dig direkt till respektive specialidrottsförbund. 

Kontakt

Kontakta Pär Ånell på förbundskansliet för frågor:

This is a mailto link, tel: 08-699 64 25

 

Skribent: Camilla Waltin
Epost: This is a mailto link

Grön och Skön

Vi samarbetar med

Utbildning - tränare för hälsa

Grundutbildning vattenträning

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info