Hoppa till sidans innehåll

Grön och Skön

Som ledare i Korpen har du en viktig och avgörande roll. Du och ditt ledarskap visar vad Korpen står för och ger ett tydligt budskap mot omvärlden. För att hjälpa dig att bli en riktigt grön och skön ledare har vi tagit fram webbutbildningar som kommer utveckla dina korpkunskaper och vässa till ditt ledarskap.
  • Uppdaterad: 18 JAN 2017 16:31

Grön och Skön - En utbildning i korpkunskap
På ett knapptryck är du igång med vår utbildning i korpkunskap, Här kommer du, med hjälp av filmer och texter, ta dig igenom åtta avsnitt som vandrar över Korpens uppdrag, värderingar och historia. Med hjälp av både reflektionsfrågor och quiz kan du testa dina nya kunskaper.

Grön och Skön - En utbildning i ledarskap
Välj den inlärningsmetod som passar dig bäst! Lyssna på poddar när du är på språng, kolla på filmklipp när du kan luta dig tillbaka eller varför inte köra på det traditionella sättet och läsa dig till informationen. Här finns det alla möjligheter för dig att lära dig mer om Korpens ledarskapsmodell, se hur olika ledarskapsbeteenden ger olika effekt och träna dina gröna och sköna ledarskapsfärdigheter. Självklart utlovas ett fint diplom när du genomfört utbildningens alla steg och målsättningar.  

Ulrika Lingslunde är Verksamhetsansvarig på Brännpunkten och har gått Korpens Gröna och Sköna-ledarskapsutbildning. I klippet nedan berättar Ulrika varför det är bra att gå utbildningen fysiskt med en utbildareVill ni få samma utbildning som Ulrika och Brännpunkten, kontakta er föreningsutvecklare. 

Vad vi jobbar med under utbildningen hittar du beskrivet här: http://www.korpen.se/verksamhetsstod/Utbildning/ 

 

Det transformerande ledarskapet med Stefan Söderfjäll 


I Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet tror vi på det transformerande ledarskapet, det ledarskap vi kallar Grönt och skönt. Det handlar bland annat om att lyssna på varandra på riktigt, att vi lever vår värdegrund, tar ansvar, utmanar och stimulerar. Vi utbildar i våra föreningar och i oktober 2019 hade vi nöjet att genom Korpen Stockholms län få lyssna till Stefan Söderfjäll.

Stefan Söderfjäll är fil. Dr i psykologi, organisationskonsult, föreläsare och författare till ett flertal böcker om ledarskap, team, mål och motivation. Föreläsningen handlar om vad ledarskap egentligen är för något, motivationens betydelse för ledarskapet och vilka sätt att agera som ledare som främjar motivation, prestation och välbefinnande hos andra. Han är en förespråkare för det transformerande ledarskapet som är grunden för Korpens gröna och sköna ledarskap.

Skribent: Simon Ruuth
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info