Hoppa till sidans innehåll

Ekonomiskt stöd

Det finns mycket ekonomiskt stöd att söka inom idrottsrörelsen till exempel LOK-stöd (statligt lokalt aktivitetsstöd), kommunalt föreningsstöd, Idrottslyftet (utvecklingsstöd till barn- och ungdomsidrotten) och stöd till anläggningar och idrottsmiljöer.
  • Uppdaterad: 20 FEB 2018 16:13

Idrottslyftets övergripande syfte under perioden 2016-2019 är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7-25 år väljer att idrotta i en förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten. Idrottslyftet är tydligt kopplat till hela idrottens pågående strategiarbete vilket innebär att idrottslyftet inte ska vara en egen verksamhet utan istället blir ett medel för att utveckla föreningsidrotten i linje med den av svensk idrott beslutade strategiska inriktningen

Fortsättning som tidigare och nytt för 2018

Föreningar som söker Idrottslyftet ska arbeta enligt Korpens långsiktiga strategiska plan Fokus Korpen. Det innebär bland annat att man ska: 

• söka LOK-stöd,
• samarbeta med SISU Idrottsutbildarna och redovisa utbildningstimmar samt
• ha en plan för hur föreningens ledare ska gå Korpens gröna och sköna utbildning.

Nytt för 2018 är att föreningen ska ha startat upp KIT, Korpens IT-system för medlems- och avgiftshantering och ha en plan för när medlemmarna ska skrivas in.

Under 2018 har Idrottslyftet delats upp i två potter, före och efter Förbundsmötet i Maj. Anledningen är att Idrottslyftet ska stödja fortsättningen på vår strategiska plan Fokus Korpen 2025 som kommer att fastställas där.

Det finns fem olika inriktningar att söka projektmedel för under 2018. Förutom att du ska välja ett av nedan projekt så är det viktigt att föreningen har en kontaktperson hos distriktsidrottsförbundet/SISU. Via IdrottOnline och Idrottslyftsmodulen söker du projektmedel. Klicka på Idrottsmedel via föreningens IdrottOnline sida för att söka.

För mer information klicka på Idrottslyftet 2018.Kontaktperson för idrottslyftsfrågor:

Paula Samuelsson
Projektledare
08-699 64 02
This is a mailto link

 

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996450
E-post: This is a mailto link

Se all info