Hoppa till sidans innehåll

Ekonomiskt stöd

Det finns mycket ekonomiskt stöd att söka inom idrottsrörelsen till exempel LOK-stöd (statligt lokalt aktivitetsstöd), kommunalt föreningsstöd, Idrottslyftet (utvecklingsstöd till barn- och ungdomsidrotten) och stöd till anläggningar och idrottsmiljöer.
  • Uppdaterad: 20 FEB 2018 16:13

LOK-stöd

Det finns två olika former av aktivitetsstöd, även kallat LOK-stöd. Dessa är statligt och kommunalt aktivitetsstöd. LOK-stödet är avsett att stödja ungdomsverksamheten i föreningen och bidragsberättigad verksamhet kan exempelvis vara träning, läger och tävlingar.

För det kommunala aktivitetsbidraget ser reglerna olika ut i olika delar av landet, för att få reda på vad som gäller för just din förening är det bäst att ta kontakt med din egen kommun för att få mer information.

Det statliga LOK-stödet avser att stödja idrottslig föreningsverksamhet för barn och ungdomar mellan 7-25 år och ansökan skickas in två gånger per år. För att vara berättigad LOK-stöd finns några regler, bland annat ska gruppaktiviteten hålla på i minst 60 minuter, en ledare (som ska ha fyllt 13 år) ska leda den och minst tre medlemmar ska vara med på aktiviteten.

KIT pratar med IdrottOnline

KIT - Korpens nya IT-system, har en integration med IdrottOnline som gör att du bara med en knapptryckning kan föra över alla aktiviteter från KIT direkt till IdrottOnline och sen bara skicka in ansökan via IdrottOnline.

>>> Så här ställer du in inställningarna i IdrottOnline och KIT så att integrationen fungerar.

Sista ansökningsdag för hösten 2018: 25 februari
Ansökan för hösten 2018 (dvs aktiviteter bedrivna 1 juli - 31 dec) skall vara inskickad via föreningens IdrottOnline-sida senast den 25 februari 2019 klockan 23:59.

Mer information om regler och hur föreningen går tillväga för att skicka in ansökan i IdrottOnline finns här. 

 

Idrottslyftet

Idrottslyftets övergripande syfte under perioden 2016-2019 är att utveckla verksamheten så att unga i åldern 13-25 år väljer att idrotta i en förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten. Idrottslyftet är tydligt kopplat till hela idrottens pågående strategiarbete vilket innebär att idrottslyftet inte ska vara en egen verksamhet utan istället blir ett medel för att utveckla föreningsidrotten i linje med den av svensk idrott beslutade strategiska inriktningen

Föreningar som söker Idrottslyftet ska arbeta enligt Korpens långsiktiga strategiska plan Fokus Korpen 2025. Det innebär bland annat att man ska: 

  • söka LOK-stöd
  • använda sig av Korpens IT-system (KIT)
  • samarbeta med SISU Idrottsutbildarna och redovisa utbildningstimmar samt
  •  ha en plan för hur föreningens ledare ska gå Korpens gröna och sköna utbildning.

Det finns fem olika inriktningar att söka projektmedel för under 2019. Förutom att du ska välja ett av nedan projekt så är det viktigt att föreningen har en kontaktperson hos distriktsidrottsförbundet/SISU. Via IdrottOnline och Idrottslyftsmodulen söker du projektmedel. Klicka på Idrottsmedel via föreningens IdrottOnline sida för att söka.

För mer information klicka här. Kontaktperson för idrottslyftsfrågor:

Paula Samuelsson
Projektledare
08-699 64 02
This is a mailto link

 

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info