Hoppa till sidans innehåll
Foto: Camilla Waltin (Förbundskansliet Korpen)

Marknadsföringsmaterial

Vi har under våren 2018 uppdaterat vår grafiska profil, dels för att vara rätt i tiden, men också för att förtydliga och förenkla användandet. Resultatet blir att Korpen alltid känns igen oavsett vilka kanaler eller media vi syns i. Det gamla grafiska formspråket kommer att kunna användas parallellt med det uppdaterade.
  • Uppdaterad: 20 OKT 2017 13:45

Grafisk profil

I dem grafiska profilen du information om riktlinjer för vår logotyp och typografi samt färgval och bildspråk. Som förening kan ni själva avgöra i vilken takt ni vill plocka in de nya grafiska detaljerna i ert formspråk. Ett bra tips är att börja använda det nya digitalt, till exempel på webben eller i sociala medier där det är enkelt att byta ut logotypen.

Marknadsbanken

Har din förening ett arrangemang på gång och ni vill ta fram marknadsföringsmaterial? Då finns marknadsbanken till hjälp för att få rätt utformning och layout. Har du frågor om marknadsbanken ska du höra av dig till Sofia Melander på Korpen Riks.

Korpens logotyp

Korpens logotyp finns i grönt, vitt och svart. Sedan våren 2018 finns en uppdaterad logotyp. Välj den logotyp som passar bäst i er marknadsföring! Det går lika bra att använda den gamla logotypen som den uppdaterade. 

Bildbank

På Korpens Flickr-konto finns en stor samling bilder som din förening får använda sig fritt av. För att ladda ner en bild klickar du på de tre punkterna som finns längst ner till höger på bilden. Välj "View all sizes" och sedan storlek, till exempel original om den ska användas till trycksaker. När du gjort det klickar du på Download. Glöm inte att uppge fotografens namn. Namnet på fotografen hittar du i bildnamnet. 

Korpens profilkläder 

Korpens medlemsföreningar kan köpa kläder till förmånliga priser via Korpens klädshop i samarbete med Länna Sport. Har du frågor om profilkläderna ska du höra av dig till Sofia Melander på Korpen Riks.

Exponeringsmaterial och profilprodukter

I Korpens webshop kan din förening köpa exponeringsmaterial eller give-aways. Ni kan även hyra profilmaterial till era arrangemang. Ett enkelt och smidigt sätt för att kunna profilera ert arrangemang på ett grönt och skönt sätt. Korpens webbshop är ett samarbete med NeH. Har du frågor om webbshopen ska du höra av dig till Sofia Melander på Korpen Riks.

Sociala medier

Syns man inte finns man inte och idag är sociala medier ett superbra verktyg för att visa upp sin verksamhet och nätverka med sina medlemmar. Behöver ni tips och riktlinjer för hur ni kan arbeta strategiskt med er Facebooksida, Twitter, Youtube eller kanske Instagram? I högerspalten kan du ladda ner Korpens lathund för sociala medier. Har du frågor om hur Korpen arbetar med sociala medier så går det bra att höra av sig till Camilla Waltin på Korpen Riks. 

Hemsida

IdrottOnline tillhandahåller en helhetslösning för föreningar att kunna skapa en snygg och tydlig hemsida så att föreningen lätt kan kommunicera med sina medlemmar. Besök eller ta kontakt med IdrottOnline för att få lathundar eller hjälp med din fråga!

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info