Aktiv Seniorvecka

Under en hel vecka mellan den 6 och 12 september kommer Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet att arrangera kostnadsfria prova på-aktiviteter för seniorer. 

När samhället nu försiktigt öppnar för gemensamma motionsaktiviteter är det angeläget för Korpen att inspirera till rörelse då aktiviteter och motion anpassade för äldre varit nästintill omöjliga att genomföra under ett och ett halvt års tid. Korpens Aktiva Seniorvecka ger möjlighet för seniorer att mötas och prova på det aktivitetsutbud som finns i närheten.

Korpföreningar som arrangerar Aktiv Seniorveckan 

Under den här veckan kommer vi på många orter runt om i Sverige att visa upp de verksamheter som passar och hjälper den äldre befolkningen att komma tillbaka, börja om eller upptäcka den fysiska rörelsens fantastiska kraft, säger Regina Hedström som är projektledare för Korpens projekt Aktiv Senior.

Bli ledare för Aktiv Senior

Vill du få fler seniorer att aktivera sig och vara en del av Svenskt föreningsliv? Vill du bidra till ökat välmående och gemenskap för målgruppen 60+? Då ska du gå vår basutbildning för Aktiv Senior. Skicka din intresseanmälan så hör vi av oss med mer information. Utbildningen passar både dig som redan är ledare i en idrottsförening och för dig som vill börja leda motionsaktiviteter mot den seniora målgruppen.

 

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.