Videon kan inte visas om du inte har godkänt cookies.
Godkänn nödvändiga cookies

Bestig världens högsta berg på hemmaplan

Succé­utmaningen Mitt Everest är tillbaka! Genom utmaningen Mitt Everest vill vi ge dig möjligheten att bestiga världens högsta berg, på hemmaplan. Samla höjdmeter i din lokala backe som motsvarar antalet höjdmeter från fot till topp på världens högsta berg. På mitteverest.se kan du välja din utmaning, fler backar tillkommer efter hand. Flera backar över hela Sverige är redan igång och vi kommer fortsätta fylla på med backutmaningar på fler orter. Utmaningen håller på till den 31 oktober. 

 

 

#MittEverest

Visa gärna i sociala medier hur det går för dig och inspirera andra genom att använda #MittEverest eller genom att hashtagga din lokala backe som du valt att gå i.

Närmare koppling till sociala medier

Nytt för 2022!

  • Lättare att hitta till den Facebooksida som är kopplad till utmaningen där information om vad som händer läggs ut och där du kan peppa andra och dela dina upplevelser.

  • Enkelt att dela dina utmärkelser till sociala medier.

Samla höjdmeter i din lokala backe

Vi har mätt upp antal höjdmeter i alla lokala backar som deltar i Mitt Everest. Antalet höjdmeter delar vi sedan med Mount Everests höjd på 8 849hm. På så sätt får vi fram hur många gånger du måste bestiga din lokala backe för att nå toppen.

Nytt för 2022!

  • Vissa utmaningar har registrerat flera backar som ligger förvalda när du registrerar dina vändor vilket förenklar för fler att vara med när det till exempel är stora avstånd.

  • Du kan även gå i en egen backe så länge du vet hur hög backen är i höjdmeter (här kan du räkna ut höjdmeter för din lokala backe).

Enkel registrering av dina vändor i backen

Vi vill ge dig möjlighet att njuta av din vandring utan fokus på tekniskt krångel eller dyra gps-klockor. Därför kan du enkelt registrera dina vändor och se hur högt upp du tagit dig.

Nytt för 2022!

  • Via aktivitetsloggen går det att radera eller justera vändor om det har råkat bli fel vid någon registrering.

Följ din väg mot toppen

För varje vända du går så fylls vägen mot toppen upp mer och mer av en klargrön färg för att visa hur långt du tagit dig på din vandring. Du ser även totala antalet vändor du gått uppför backen.

Nytt för 2022!

  • Vi har utökat till 14 toppar genom att lägga till Ukrainas högsta topp Hoverla.

  • På vägen upp får du även utmärkelser när du klarar olika utmaningar.

 

Sätt ditt eget personliga mål

Korpen vill att alla ska ha möjlighet att hitta inspiration och lust till motion, därför har vi skalat utmaningen för deltagaren så du själv kan välja hur högt upp du vill ta dig. Känns världens högsta berg som ett för högt ställt mål? Du kan sätta ditt eget personliga mål på någon av de 14 bergstoppar som du passerar på vägen upp mot Everest. Alla har vi vårt Everest.

 
Utmana vänner eller kollegor i en grupp

Jämför dina antal höjdmeter mot dina vänners i en grupp. I Mitt Everest kan du skapa och bjuda in till en grupp där ni kan mäta er internt mot varandra samtidigt som gruppen tävlar mot andra grupper med er sammanlagda medelhöjd.

Nytt för 2022!

  • Utvecklad gruppfunktion som gör att du även kan bjuda in vänner som går i andra backar. Tidigare var varje grupp enbart kopplad till en och samma utmaning.

  • Flera olika grupper kan samlas i en serie. Det innebär till exempel att en bransch eller ett företag kan samla företag eller lokalkontor i en och samma serie.

Topplistor för individer och grupper

För dig som triggas av att mäta dig mot andra så finns möjligheten att jämföra dina resultat mot alla andra deltagare. Deltar du i en grupp så har ni förutom den inbördes tävlingen i gruppen även möjlighet att som grupp se er plats i en topplista jämfört med andra grupper utifrån er sammanlagda medelhöjd. Vill du inte att ditt namn ska synas i topplistan kan du enkelt dölja dina resultat under inställningar.

Nå toppen och få en finisher t-shirt

Psst! Nytt för i år är att alla som når toppen får en finisher t-shirt.

Du kan även köpa en funktionell och snygg t-shirt att gå med i backen. Varje lokal backe har sin t-shirt med backens egen ikon. T-shirten kommer från Craft och är i funktionsmaterial. Perfekt för en bergsbestigare!

Köp din tröja här.

Varje backe räknas! – vi går tillsammans för Ukraina

För att sätta fokus på viktiga frågor kommer vi vid olika tidpunkter kraftsamla för olika välgörande ändamål under konceptet ”Varje backe räknas”. Den första insatsen sker vecka 24 där vi tillsammans bidrar till Svenska Röda Korsets arbete för Ukraina. Skänk valfritt belopp per vända och sprid bland dina vänner. Vi gillar möjligheten att kombinera att gå för vår egna hälsa med att samtidigt gemensamt bidra till en viktig humanitär insats. Hoppas du vill vara med!

Egen Stravaklubb

Vi har satt upp en egen Stravaklubb för Mitt Everest där du kan se leaderboards och snacka med andra som är med i utmaningen.

Mitt Everest Stravaklubb

Förbättrad användarupplevelse

Vi har gjort flera justeringar för att förbättra användarupplevelsen där vi till exempel har gjort det enklare att hitta till ”logga in” när du väl gått med i utmaningen, gjort det möjligt att sortera backutmaningar på vilka som finns i närheten av dig där du är och vi lyfter även fram orterna som utmaningarna sker på tydligare.

Resultat i form av Hall-of-fame

Alla som varje år når toppen hamnar i en Hall-of-fame-listning som finns upplagd på sajten.

Tack vare stöd från Svenskt Friluftsliv

Mitt Everest är möjligt genom stöd från Svenskt Friluftsliv. Svenskt friluftsliv är en paraplyorganisation för 27 ideella friluftsorganisationer som tillsammans har cirka 1,6 miljoner medlemmar och som vill skapa en hållbar och långsiktig relation mellan individen och friluftslivet. Fler ska hitta ut helt enkelt! 

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.