FaR®

Korpen Stockholms Motionsidrottsförening är aktivitetsarrangör för FaR®-aktiviteter i Stockholms kommun.

Vad är FaR®?

Fysisk aktivitet på recept innebär att man ordinerar fysisk aktivitet på motsvarande sätt som ett läkemedel. Fysisk aktivitet på recept kan användas både i förebyggande och behandlande syfte. Receptet ska vara individuellt anpassat avseende dosering (intensitet, behandlingsperiodens längd och frekvens) och typ av aktivitet. Fysisk aktivitet på recept är ett komplement till eller ersättning för läkemedel.

FaR® i Korpen Stockholm

Samtliga av våra gruppträningsaktiviteter kan passa dig som fått FaR® eftersom intensitetsnivån går att anpassa efter just dina förutsättningar. Våra pass leds av duktiga och välutbildade ledare som har stor erfarenhet av att leda grupper och kompetens och beredskap att ta emot personer som ordinerats fysisk aktivitet. Många har också genomgått vidareutbildning för att bli FaR®-ledare.

Pris för dig med FaR®

Om du fått ett FaR-recept utskrivet erbjuder vi reducerat pris på våra ordinarie pass (gäller ej LSS-gympa, AquaSpinning, Padel och Squash). För att ta del av rabatten krävs att du skickar in en kopia på ditt FaR-recept, du får då åter en rabattkod som du använder vid anmälan. Det skickas digitalt till grupptraning@korpenstockholm.se.

Certifierad aktivitetsarrangör

På uppdrag av Hälso- och sjukvårdsförvaltningen ansvarar Akademiskt Primärvårdscentrum för rekrytering och kvalitetssäkring av aktivitetsarrangörer. Det betyder att vi är utbildade och certifierade av Akademiskt Primärvårdscentrum och kan ta emot personer med ett FaR, Fysisk Aktivitet på Recept.

FaR

Kontakta oss