DELA ARTIKEL:

STUDIO KORPEN | Reportage | 2022-06-02

3 enkla steg att röra sig mer i vardagen

Att få in vardagsmotion har flera positiva effekter på din hälsa och det behöver inte vara så komplicerat eller tidskrävande att få till. Här är några hälsotips som du kan använda dig av i vardagen.

Cykelpendla till jobbet – flera hälsofördelar

Du behöver inte cykla tusentals mil om året för att se att cykling har positiva effekter på din hälsa. Bara 30 minuters cykling om dagen minskar risken för hjärtsjukdomar med hälften. Cykling är också en skonsam träningsform eftersom den inte innebär några hårda stötar som sliter på muskler och leder.

Fler hälsofördelar med att cykla:

  • Cykling tränar kroppens uthållighet och hämtar energi från fettreserverna, vilket hjälper dig att hålla din vikt under kontroll.

  • När du cyklar får benmusklerna verkligen jobba. Förutom att låren får jobba hårt så dras vadmuskler samman och kramar om venerna, vilket hjälper blodet att strömma tillbaka upp i överkroppen. Det kan bland annat hjälpa till att förebygga uppkomsten av åderbråck.

  • Kort och gott är cykling ett miljövänligt och billigt transportalternativ.

Ta korta aktiva pauser både på jobbet och hemma

Det är kanske ingen nyhet att för mycket stillasittande är dåligt för din kropp. Därför är det bra att prioritera korta rörelsepauser flera gånger om dagen. Tips nummer ett är att ställa in en påminnelse så att du inte glömmer bort att röra på dig. Ställ alarm på mobilen som påminner dig en gång i halvtimmen om att det är dags att röra på kroppen! En paus var 30:e minut gör dig piggare, gladare, smartare och starkare.

Med Korpens pausverktyg får du idéer till aktiva pauser genom övningar som slumpas fram. Testa här!

Walk and talk-möte eller fika on-the-go

Känner du igen dig med att veckokalendern är fullbokad med möten där du knappt hinner få en kort paus för att röra på kroppen? Har du ett möte där inte datorn behövs så är det en perfekt utgångspunkt för att flytta ut mötet och i stället gå igenom agendan under en promenad. Förutom att stegstatistiken bättras på får ni frisk luft på köpet! Samma sak går att applicera på helgerna. I stället för att boka in en stillasittande catch-up-fika med en kompis kan ni ta en fika on-the-go. Vi vågar lova att det blir minst lika mysigt och gör er både piggare och gladare.

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.