DELA ARTIKEL:

STUDIO KORPEN | Artikel | 2021-11-2

Delad vinst i stenhård Korpen Challenge

Det blev så pass stenhårt i toppen i höstens Korpen Challenge att det till slut inte gick att kora en ensam vinnare. Därför blir det trumpeter och fanfarer för TVÅ vinnare: Forsea Speedy Gonzales och TIF Vamos kan nu titulera sig inofficiella svenska mästare i motion!

- Ursäkta om jag flåsar, men jag är ute på en power walk för att fira segern, säger Martina Karlsson i ett av de segrande lagen – Forsea Speedy Gonzales. Vi hade som mål att ligga i topp från början till slut, och det lyckades vi med.


Martina Karlsson, ForSea Speedy Gonzales

När Speedy Gonzales var med i Korpen Challenge i våras hamnade man lite på efterkälken redan från början. Men den här gången hade de åtta i laget taktiken klar: full maskin framåt från kaj till kaj. Företagslaget har samtliga sin arbetsplats på båten som trafikerar Helsingborg-Helsingör, M/S Aurora.


- Vi är som en stor familj på jobbet, konstaterar Martina. Våra arbetspass ligger runt 10-12 timmar per dag och det gör att vi blir väldigt tajta, både på jobbet och privat. Det gör också att vi täcker upp för varandra om någon blir krasslig. Det var samma sak under Korpen Challenge.


Den så kallade vardagsmotionen är också en naturlig del i jobbet för Speedy Gonzales. Att jobba i restaurangen och cafeterian innebär massor av rörelse som ger poäng.

- Ja, eftersom vi mäter antal steg så vet vi nu att vi bara på jobbet för ihop 20-25 000 steg per dag, säger Martina. Men vi har också fyllt på med gym, yoga, meditation och hemmamotion bland annat.

Även det andra vinnarlaget, TIF Vamos som ingår i Telias Idrotts- och Fritidsförbund, har under höstens Korpen Challenge legat i topp. Liksom Speedy Gonzales har lagmoralen och samarbetet fungerat klanderfritt.


Sofia Bengtsson, TIF Vamos

- Det är väldigt häftigt att kunna peppa varandra under alla de sex veckor som utmaningen pågår, säger Sofia Bengtsson i TIF Vamos. Vi kom tvåa i våras, men den här gången ville vi inte nöja oss med en andraplats.

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet skickar ett rungande grattis till de båda vinnarlagen och ser fram emot nya motionsutmaningar i vår.

- Vi är redan taggade inför vårens Korpen Challenge, säger Martina Karlsson. Jag tror det kommer att bli som ett kosläpp för oss då..!

Läs mer om Korpen Challenge

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.