DELA ARTIKEL:

Videon kan inte visas om du inte har godkänt cookies.
Godkänn nödvändiga cookies
STUDIO KORPEN | Artikel |

Korpen Västerås bjuder på lunch som höjer pulsen

Korpen Västerås testar ett nytt koncept för att sätta människor i rörelse. Med lunchaktiviteter som svettbandy, fightfys och bordtennis vill föreningen underlätta för motion i vardagen – och samtidigt skapa forum för nätverkande.

Att få in tid för träning är en utmaning i många svårlagda livspussel. Korpen Västerås har kommit på en idé för att försöka hjälpa till på traven.

– Vi har dragit igång lunchträning för att få människor i rörelse. Vi ser också att det är ett bra sätt att locka folk till vår hall, berättar Danny Vingehag, verksamhetschef på Korpen Västerås.

Föreningens anläggning står ofta tom dagtid och passar därför ypperligt för lunchaktiviteter. Till en början har de bjudit in till två gratis prova på-tillfällen med bordtennis, svettbandy och fightfys.

– Svettbandy är en lite mer kompakt variant av innebandy och spelas på liten plan med små mål. Fightfys handlar om boxning och sparkar med koordination, förklarar Danny.

Danny Vingehag, verksamhetschef Korpen Västerås.

All utrustning som krävs för aktiviteterna har deltagarna kunnat låna på plats.

– Man behöver inte ha erfarenhet sedan tidigare utan alla är välkomna, säger Danny som hoppas att lunchpassen kan tjäna flera olika syften.

Föreningens lokal ligger belägen i ett område med många företag och arbetsplatser i närheten. Träningarna kan därför bli forum för att nätverka, tror verksamhetschefen.

– Det är ett ypperligt tillfälle att komma hit för att knyta lite kontakter och samtidigt röra sig och ha kul, säger han.

Besök Korpen Västerås hemsida. Eller hitta aktiviteter på din ort. Vi finns på över 250 platser runt om i Sverige!

Svettbandy, fightfys och bordtennis är aktiviteterna som anordnas på lunchen.
Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.