DELA ARTIKEL:

STUDIO KORPEN | Motionslandslaget |

Möt Muskelmorsan – månadens landslagsprofil

Marie Nordahl var släggkastare i Sverigeeliten på 00-talet. Tre barn senare, med två extrajobb och heltidsstudier till gymnasielärare har hon hittat den spontana vardagsmotionen och tycker att gym är överskattat.

Två extrajobb. Heltidsstudier för att snart bli gymnasielärare. Tre barn i åldersspannet 1-12. För Motionslandslagets Marie Nordahl i västmanländska Frövi är livet strax över 40 inne i en fas där adjektivet ”intensivt” bara är förnamnet.

Vår landslagsprofil den här gången går under namnet ”Muskelmorsan” på Instagram, har en landslagskarriär i slägga bakom sig och håller numera ett gäng andra släggor i luften.

Det är lätt att känna sig utmattad bara genom att lyssna på hur du fyller dina dagar. Hur orkar du och hur hittar du motivation att peta in motion i allt som händer runt dig?

– Jag gör sällan en sak och gillar när det är mycket på gång. För att boosta energin tränar jag när tillfälle ges och jag lever efter tesen ”lite är bättre än ingenting”. Jag har supersvårt att planera in ett träningspass med någon, istället tränar jag hellre själv när det finns en lucka.

På ditt Instagramkonto kan man ofta se dig hemma i bostaden med till exempel kettlebells, hopprep eller barn som träningsredskap.

– Hahaha! Ja, jag tycker det är överskattat att gå till ett gym när det går att uppfinna egna övningar med det som finns hemma. Ett hemma-cirkelpass där jag petar in bland annat grodhopp och andra benövningar ger så mycket mer än vad muskelbyggarna på ett gym presterar. De skulle förmodligen få svårt att gå obehindrat om de gjorde samma övningar…

Har din inställning till träning och motion ändrats sedan din tid som elitsatsande i kastgrenar i friidrottslandslaget?

– I dag vill jag vara snällare mot mig själv. Det är lätt att fastna i hur andra ser på en. Nu skiter jag fullständigt i att gravidkilona dröjer sig kvar och att folk räknar med att jag ska ha biceps som en elitidrottare. Jag är 42 och då har jag all rätt i världen att se ut som jag gör efter tre graviditeter. När jag accepterade mig själv så var det som att dra världens längsta lättnadens suck.

Du har gått från ett litet landslag till ett av världens största – Motionslandslaget. Hur använder du gemenskapen i ditt nya landslag?

–Sällskapet finns ju alltid i fickan. Det finns pepp och motivation i flödet som gör att jag kan plocka fram mobilen och – poff!- sätta igång med en aktivitet när jag har en lucka.

Vill du också gå med i Motionslandslaget? Anmäl dig här!

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.