DELA ARTIKEL:

STUDIO KORPEN | Reportage | 2022-06-16

Yoga för nybörjare

Vill du börja med yoga? Yoga passar ung som gammal och yogaformen kan vara alltifrån ett tungt och svettigt träningspass till ett nedvarvningspass med fokus på mental träning. Det finns en rad olika yogaformer att välja mellan så det finns något för alla. Behöver du den där sista peppen för att komma i gång? Då kanske våra tips kan hjälpa dig komma i gång!

Vad gillar du?

Börja med att välja en yogaform utifrån vad din kropp har för behov och vad du gillar för träningsupplägg. Är du ute efter ett pulshöjande pass med fokus på styrka ska du välja en mer fysisk form av yoga – som poweryoga. Är du mer ute efter avslappning och mental träning så kan en lugnare yogaform var något för dig, exempelvis yinyoga som flera av våra korpföreningar erbjuder. Yoga går att göra i vatten, på stol eller liggande så klura lite på vad du förmodligen skulle föredra och tycka vara roligt och utgå från det när du väljer yogapass.

Alla kan yoga!

Har du dragit dig från att testa yoga för att du inte är vig eller så rörlig? Då ska du genast tänka om för det är inget måste för att utöva yoga. Däremot kommer du med tiden märka att yogan kommer hjälpa din kropp att bli mer rörlig. Yoga handlar till stor del om att utöka eller bibehålla rörlighet och att bättra på din styrka och balans. Se bara vilken effekt som yoga har haft på dessa äldre herrar från Piteå:

Flera hälsofördelar med yoga

Förbättrad sömn, stärkt självförtroende, bättre balans, sänkt hjärtfrekvens och blodtryck. Det finns verkligen mycket att vinna med att börja yoga. Yogan har även flera fina, psykiska och fysiska effekter.

Ge yoga en chans!

Yoga med Korpen.

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.