Hoppa till sidans innehåll

Innebandy med Korpen

Längtar du också efter att få plocka fram klubban ur förrådet, samla ihop laget, spela match och få tävla mot andra lag på innebandyplanen? Då är du varmt välkommen till innebandysäsongen med Korpen!
  • Uppdaterad: 11 JAN 2017 14:32

Innebandyserierna, cuperna och träningarna i Korpen arrangeras av våra lokala korpföreningar. Det är hos dem du anmäler ditt intresse för att spela.  Det finns ungefär 35 korpföreningar i landet, från Kiruna i norr till Malmö i söder som erbjuder innebandy för sina medlemmar. Utbudet ser olika ut beroende på vilken ort du önskar spela på.

Är du osäker på vilken närliggande korpförening som erbjuder innebandy? Här kan du leta igenom en lista med de föreningar i Korpen som erbjuder innebandy

Turneringar och cuper

Många korpföreningar har egna turneringar och cuper lokalt och dessa hittar du och anmäler ditt lag till via respektive förenings hemsida. Korpen har även en stor gemensam innebandycup som heter Sweden Floorball Cup. Den innebär att ett antal lokala korpföreningar arrangerar kvalturneringar varifrån vinnande lag samt ett lottat lag går vidare till en riksfinal.

Läs mer om Sweden Floorball Cup

När kan jag anmäla laget?

Säsongen för innebandy startar normalt i september-oktober och pågår några månader in på våren. Anmälan för ett lag sker därför oftast direkt efter sommaren. Vissa föreningar har brutna säsonger vilket innebär att en ny chans till anmälan finns runt årsskiftet. Letar du efter ett lag att spela i så tar du kontakt med din närmsta korpförening så kan de hjälpa dig i den kontakten.

Bilda korplag

Tänk på detta! Alla som deltar i Korpens innebandyverksamhet ska vara medlemmar. I medlemskapet ingår även Korpens olycksfallsförsäkring.

I Korpen är du försäkrad!

Med hjälp av Folksams tjänst Råd och vård får Korpens medlemmar bästa tänkbara hjälp för att kunna fortsätta idrotta. Tjänsten innebär att alla aktiva, föräldrar och ledare kan ringa Råd och Vård för idrottsskador för rådgivning vid skada, andra problem som uppstår inom idrotten och skadeförebyggande frågor. Vård för idrottsskador omfattar även inbokning till vårdgivare (fysioterapeut eller läkare) och hela erbjudandet omfattar högst två besök hos fysioterapeut, ett läkarbesök och en röntgen. Försäkringen är även utökad och gäller både för olycksfallsskador och överbelastningsskador. Här kan du läsa mer om Råd och Vård för idrottsskador. 

Skribent: Simon Ruuth
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info