Hoppa till sidans innehåll

Stark&Smidig

Träning ska vara lättillgänglig, kul och ge resultat tycker vi. Därför har vi tagit fram Stark&Smidig, ett träningskoncept med enkel, effektiv och rolig träning. Det handlar helt enkelt om kombipass för styrka och rörlighet, vare sig du är på jobbet, nybliven mamma, ung, gammal eller mittemellan.
  • Uppdaterad: 15 JUN 2018 09:56

Stark&Smidig Grund

Det här är passen som gör dig vardagsstark och skönt rörlig.

Första halvan av passet utmanar du styrkan med dynamiska övningar och resten av passet handlar om rörlighet.

Allt avslutas med en statisk styrkeövning som kallas ”Utmaningen”. Här kramar du ut det allra sista ur dina muskler. Innan du lämnar passet kör vi några avslappningsövningar för att du ska komma ner i varv.

Stark&Smidig Mamma

Vill du komma igång med träningen igen som nybliven mamma? Då är det här passet perfekt. Övningarna är anpassade för dig som haft en liten bebis i magen med allt det innebär av kroppslig förändring.

Du stärker kroppen och fokuserar lite extra på att stärka bäckenbotten, få bättre kontroll över magmuskler, sätesmuskulatur och stärka rygg och axlar. I rörlighetsdelen lägger du krutet på bröstrygg, ländrygg och nackmuskler. Passet avslutas med avslappningsövningar.

Och du – självklart kan du ta med din lilla nyfödda ögonsten!

Stark&Smidig Senior

Med ålderns rätt finns det vissa funktioner i kroppen som behöver lite extra underhåll. Stark&Smidig Senior är anpassat för dig som vill ge din kropp bättre balans, koordination och vardaglig styrka. Målet med det här anpassade passet är att ge dig möjlighet att känna hur kroppens förbättringar gör din vardag ännu bättre.

Balansen är något som är viktig att träna och underhålla. Därför är koordination och balans viktiga delar under det här passet. Övningarna görs stående och även med en stol. Passet avslutas med avslappningsövningar.

Stark&Smidig på jobbet

Sitter du vid ditt kontorsbord och känner dig orörlig? Här är passet som kan göra underverk, få dig att må bra och höja prestationsförmågan.

Stark&Smidig på jobbet är precis vad det låter som. Du kör ditt pass på kontoret och gör kreativa övningar med kontorsstolen, skrivbordet, väggen och på golvet. Ett pass kan varieras mellan några minuter till 10-15 minuter – ett perfekt pauspass, helt enkelt.

Du kommer att märka direkt hur skönt och välgörande det är att bryta stillasittandet för att få igång cirkulationen, bli piggare och mer effektiv. Allt avslutas med en kort avslappningsövning.

Korpföreningar som erbjuder Stark&Smidig

Korpen Huddinge-Botkyrka (Senior)

Korpen Linköping (Grund och Senior)

Korpen Lycksele (Grund)

Korpen Motala (Grund)

Korpen Norrköping (Grund)

Korpen Stockholm (Grund, Senior och Mamma)

Korpen Umeå (Senior)

Korpen Vallentuna (Grund)

Korpen Västerås (Grund)

Korpen Vadstena (Grund och Senior)

Skribent: Simon Ruuth
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info