Hoppa till sidans innehåll

Ekonomiskt stöd

Det finns mycket ekonomiskt stöd att söka inom idrottsrörelsen till exempel LOK-stöd (statligt lokalt aktivitetsstöd), kommunalt föreningsstöd, Idrottslyftet (utvecklingsstöd till barn- och ungdomsidrotten) och stöd till anläggningar och idrottsmiljöer.
  • Uppdaterad: 20 FEB 2018 16:13

LOK-stöd

Det finns två olika former av aktivitetsstöd, även kallat LOK-stöd. Dessa är statligt och kommunalt aktivitetsstöd. LOK-stödet är avsett att stödja ungdomsverksamheten i föreningen och bidragsberättigad verksamhet kan exempelvis vara träning, läger och tävlingar.

För det kommunala aktivitetsbidraget ser reglerna olika ut i olika delar av landet, för att få reda på vad som gäller för just din förening är det bäst att ta kontakt med din egen kommun för att få mer information.

Det statliga LOK-stödet avser att stödja idrottslig föreningsverksamhet för barn och ungdomar mellan 7-25 år och ansökan skickas in två gånger per år. För att vara berättigad LOK-stöd finns några regler, bland annat ska gruppaktiviteten hålla på i minst 60 minuter, en ledare (som ska ha fyllt 13 år) ska leda den och minst tre medlemmar ska vara med på aktiviteten.

KIT pratar med IdrottOnline

KIT - Korpens nya IT-system, har en integration med IdrottOnline som gör att du bara med en knapptryckning kan föra över alla aktiviteter från KIT direkt till IdrottOnline och sen bara skicka in ansökan via IdrottOnline.

>>> Så här ställer du in inställningarna i IdrottOnline och KIT så att integrationen fungerar.

Mer information om regler och hur föreningen går tillväga för att skicka in ansökan i IdrottOnline finns här. 

 

Idrottslyftet blir Projektstöd IF Barn- och ungdomsidrott

2020 förändras det tidigare Idrottslyftet och heter framöver Projektstöd IF Barn- och ungdomsidrott. I dagsläget vet vi inte så mycket om hur det stödet kommer utformas. Vi återkommer så snart vi fått mer information om hur föreningen ska gå tillväga för att söka det nya stödet och vilka förutsättningar som gäller för ansökan.

Här kommer vi skriva mer om detKontaktperson för idrottslyftsfrågor:

Paula Samuelsson
Projektledare
08-699 64 02
This is a mailto link

 

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info