Hoppa till sidans innehåll

Försäkra din förening

Alla som är med i ledarledd verksamhet, serieverksamhet, öppna arrangemang eller regelbunden återkommande verksamhet i Korpen ska vara försäkrade. I Korpen är medlemmarna försäkrade via Folksam och blir så automatiskt när föreningen betalat sin avgift till Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet.
  • Uppdaterad: 21 AUG 2017 14:18

Folksam är försäkringsgivare

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet har med Folksam tecknat ett avtal om olycksfallsförsäkring för Korpens medlemmar och alla deltagare i Korpens öppna arrangemang (exempel på öppna arrangemang är motionslopp, cuper och prova-på verksamhet). 

Ny råd och vård-tjänst för medlemmar

Från och med 1 januari 2019 ingår Råd och Vård för idrottsskador i medlemsförsäkringen. Det betyder att medlemmen vid skador på träning, match eller tävling ringer 020- 44 11 11. Fysioterapeuterna på Råd och Vård för idrottsskador hjälper även till med vård, råd och skadeanmälan. Alla samtal och besök är kostnadsfria eftersom de ingår i medlemskapet. För att underlätta skadeanmälan är det bra att ha Korpens försäkringsnummer 65500 till hands.

Här kan du läsa mer om tjänsten Råd och Vård.

Alla som deltar i Korpens verksamhet är försäkrade

Alla korpföreningar, och annan till Korpen ansluten förening, betalar 50 kr i avgift per medlem i föreningens korpverksamhet och då ingår försäkring.

Läs mer om Korpens olycksfallsförsäkring

Ledare och funktionärer

Ledare och funktionärer är precis som tidigare försäkrade genom Folksam även de, men då genom Riksidrottsförbundets (RF) grundförsäkring. Mer om denna försäkring, som ingår i medlemskapet i RF, kan du läsa om här. Observera att denna försäkring inte täcker utövare.

Skribent: Camilla Waltin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996450
E-post: This is a mailto link

Se all info