Den som gör anmälan blir lagledare och har genom sitt konto möjlighet att bjuda in spelare i sitt lag. Det är sedan genom lagledaren som all information och kontakt med laget sker.

Mix: Minst 2 spelare på planen ska vara damer i laget.

Damserie: Damer får vara aktiva i alla serier.

Kostnad
Startavgiften 2023/2024 är 3 500 kr per lag inkl. domaravgift. Avgiften måste vara betald senast tre dagar innan säsongen startar.
Alla deltagare måste vara medlemmar i Korpen och avgiften
är 230 kr. Medlemskapet är löpande och gäller ett år från inköpsdatum.

Medlemsavgiften måste vara betald innan man deltar i match, annars räknas matchen som wo.

Genom medlemskapet blir deltagarna försäkrade i Folksam.

Betalning
Faktura skickas till din mail när ditt köp genomförts. Ange OCR-nummer vid betalning.

Tävlingsform

Matchtid 2 x 13 minuter.

Antal spelare på banan 4 + målvakt (obegränsat antal avbytare)

Klädsel
Laget, undantag för målvakten, ska ha tröja-shorts-strumpor i samma färg. Tröjorna måste vara numrerade. Långbyxor får endast målvakten ha. Alla spelare SKA ha skor på sig. Detta gäller även målvakten. Godkända skor gäller för deltagande. Benskydd obligatoriskt! Spelare utan benskydd utvisas 2 min.

Lika tröjfärg
Vid lika tröjfärg byter bortalaget.
Västar finns vid behov.

Matchrapport
Matchrapport lämnar laget till domarna inför varje match fullständigt ifylld med namn och personnummer. Den ska vara tydligt skriven och gå lätt att läsa.

Boll

• Hemmalaget har avspark. Denna får gå direkt i mål.
  • Frisparkar och hörnor har 4 meters avstånd. Alla frisparkar är direkta och ska slås inom 4 sekunder.
  • Boll i taket slås från sidlinjen, denna är indirekt. Inspark från sidlinjen = indirekt med 2 meters avstånd.
  • Om målvakt tar bollen med händerna vid bakåtpass blir det indirekt frispark från 6 meters linjen. Straff slås också från 6 meters linjen.
  • Då målvakten fångat bollen får han kasta över hela plan, dock ej i mål. Död boll vid kortlinjen kastas in på planen av målvakten, den måste passera straffområdet men ej över mittlinjen utan först rört golv eller spelare. Målvaktsbyte får endast ske vid död boll och domarens tillåtelse.

Spelarbyte
    Spelarbyte sker vid egen sidlinje av båda parter. Vid felaktigt byte 2 min. utvisning. I övrigt gäller vid 2 min. utvisning att om samma spelare blir utvisad på nytt blir det för honom hela matchen men får ersättas efter 5 min. Frilägesutvisning hela matchen men får ersättas efter 5 min.

Utanför straffområdet räknas målvakten som utespelare.

Rött kort
Könsord innebär rött kort och automatiskt avstängning nästkommande match.

Två varningar i samma match likställs med rött kort.

Efter andra varningen på en säsong får man stå över nästa match.

Smyckesbäring
Alla ringar, smycken, all typ av piercing, klockor och andra liknande föremål som är löstagbara får inte förekomma på plan. Är föremålen inte löstagbara ska de tejpas så skaderisken elimineras efter bästa förmåga. Med skaderisk avses risk för skada för antingen spelaren själv eller andra. Bestraffningen för de spelare som inte efterföljer regeln leder till 2 minuters utvisning.

WO
Om ett lag behöver lämna wo utgår en avgift med 500 kr.

Ett lag, som lämnar 3 st wo, utesluts ur serien och eventuell poäng och målkvot frånräknas.

Vid wo erhåller motståndarlaget 3 poäng och 3-0 i målkvot.

Har ett lag ej infunnit sig senast 13 minuter, en halvlek, efter utsedd matchtid, får motståndarlaget wo och således 3-0. Det åligger domaren att kontrollera tiden.

Lag som självmant utgår ur serien får betala en avgift på 1000 kr.

Byte av speltid
Kan eventuellt göras om bägge lagen är överens samt om tid finns. Till laget som önskar flytt av match utgår en avgift på 400 kr.

Protest
Protest ska vara Korpen tillhanda senast 3:e vardagen efter matchstart. Protestavgiften på 100 kronor måste betalas samtidigt. Annars behandlas inte ärendet, se vidare Korpens stadgar.

Fusk
Allt förekommande fusk vidarebefordras till Riksidrottsförbundet.

Regler för deltagande
Spelare äger ej rätt att representera mer än ett fotbollslag under pågående seriespel. Vid byte av lag ska blankett fyllas i, den hittar ni här "blankett byte lag"
I Cupen som följer efter seriens slut, får endast spelare som deltagit i serien delta.

Slutspelet

Antal spelare på banan 4 + målvakt (obegränsat antal avbytare).
Delta i slutspelet får endast spelare som varit med i lagets seriematcher.

Åttondelsfinalerna (endast) inleds med att ett lag från en lägre division får slå en straffspark. Oavgjort resultat vid full tid innebär förlängning, Sudden Death, 1 x 5 minuter. Man börjar denna förlängning med att plocka bort en utespelare från vardera laget. Har inte ett avgörande skett när förlängningstiden är slut, blir det en ny förlängning och ytterligare en utespelare plockas bort i lagen. Vid behov fortsätter man så tills det endast återstår en utespelare + en målvakt i varje lag och då spelar man tills något av lagen gör mål.