Säsongen 2022

Pågår

Seriespel - Golf

Gillar du golf och vill tävla mot likasinnade? Korpen Stockholms seriespel i golf är då perfekt för dig. Här möter ni nya golfspelare på banor runt om i Stockholm och tävlar om en plats i finalen. Seriespelet spelas i lag om två personer och ni kommer själva överens med motståndarna när och vart ni spelar. Alla med officiellt handicap är välkomna att delta.


Seriespelet 2022

Spelform

Seriespel för lag med två spelare där matcherna avgörs genom bästboll/sämstboll-poängbogey-match. Varje person spelar på sitt handicap (100%) och det är poäng som räknas. Lagen får bestå av flera spelare som turas om att spela matcherna.

Upplägg

Fyra lag i varje grupp, vilket ger 3 gruppspelsmatcher per lag. Ettan och tvåan i varje grupp går vidare till semifinal. Vinnarna i semifinalerna kvalificerar sig till finalen fredagen 9 september där spelformen är Greensome. På finaldagen står Korpen Stockholm för greenfee samt efterföljande middag. Läs om slutspelet & finaldagen här.

Med reservation för ändringar beroende på hur många lag som anmäler sig.

Speldatum/Spelplats

Hemmalaget avgör vilken bana matchen ska spelas på, medan lagen tillsammans bestämmer vilken dag och tid den ska spelas. Matchen ska spelas på en 18-hålsbana inom Stockholms golfdistrikt. 9-hålsbanor eller golfklubbar utanför Stockholms golfdistrikt är endast okej om motståndarlaget godkänner det.

Gruppspelet pågår vecka 19-26 och slutspelet pågår vecka 32-34.

Regler

Läs mer utförligt om regler och hur seriespelet fungerar

Startavgift

  • Startavgift: 695 kr/lag (exkl. greenfee)
  • Medlemsavgift: 50kr/person

Lagledaren skapar ett konto och anmäler laget i vårt medlemssystem KIT. I systemet köps också det personliga medlemskapet. Det går att betala via faktura, Swish eller kort.


Vanliga frågor #golf #seriespel

Vad kostar det att anmäla ett lag till seriespelet?

Anmälningsavgiften för ett lag att delta i vårt seriespel i golf är 695 kr. Laget behöver bestå av minst två spelare men ni kan ha reserver. Varje spelare måste vara medlem i Korpen Stockholm vilket kostar 50 kr/år.

Vilken spelform gäller i seriespelet?

Seriespel för lag med två spelare där matcherna avgörs genom bästboll/sämstboll-poängbogey-match. Varje person spelar på sitt handicap (100%) och det är poäng som räknas (läs mer utförligt under regler). Undantaget är att spelare med över 36 i hcp spelar på 36 i hcp. Lagen får bestå av flera spelare som turas om att spela matcherna.

Fyra lag i varje grupp, vilket ger 3 gruppspelsmatcher per lag. Ettan och tvåan i varje grupp går vidare till slutspelet. Säsongen avslutas med en finaldag där spelformen ändras till Greensome. Läs mer om Greensome under fliken slutspel.

Med reservation för ändringar beroende på hur många lag som anmäler sig.

Kan vi ta in en reserv i laget?

Det går bra att ta in en reserv i laget. Den nya spelaren måste köpa ett medlemskap och bjudas in till laget för att få spela.

På vilka banor spelas seriespelet?

Hemmalaget avgör vilken bana matchen ska spelas på, medan lagen tillsammans bestämmer vilken dag och tid den ska spelas. Rekommendation är att matchen spelas på en 18-hålsbana inom Stockholms golfdistrikt. 9-hålsbanor eller golfklubbar utanför Stockholms golfdistrikt är okej om motståndarlaget godkänner det.

Det är hemmalagets uppgift att kontakta sin motståndare i god tid innan rekommenderat speldatum.