Korpens seriespel 2024

Start i maj

Golftävling i Stockholm - Seriespel golf

Korpen Stockholm arrangerar varje år en golftävling i form av seriespel för golfspelare på alla nivåer. Spelformen är bästboll/sämstboll och det är poängbogey som gäller. Träffa golfvänner och spela på nya golfbanor runt om i Stockholms golfdistrikt. Alla får delta oavsett golfhandicap så länge deltagarna har ett giltigt golfmedlemskap. 


Seriespelet 2024

Seriespel i golf för lag med två spelare, lagen får dock bestå av flera spelare som turas om att spela matcherna. Säsongen startar i mitten av maj med gruppspel som pågår till början av juli.  Alla gruppettor och grupptvåor går vidare till slutspelet som startar med semifinaler i augusti där vinnarna kvalificerar sig till finaldagen i september.

Upplägg

Lagen delas in i grupper om 4 lag baserat på några frågor vid anmälan. Hemmalaget avgör vilken bana matchen ska spelas på, medan lagen tillsammans bestämmer vilken dag och tid den ska spelas. 18-hålsbanor inom Stockholms golfdistrikt är det som gäller. 9-hålsbanor eller golfklubbar utanför Stockholms golfdistrikt är endast okej om motståndarlaget godkänner det. Läs mer utförligt om regler, upplägg, speldatum osv.

Slutspel

Vinnarna i semifinalerna kvalificerar sig till finaldagen i september. På finaldagen spelas Greensome och Korpen Stockholm står för greenfee, middag och prisutdelning. Läs mer om slutspelet & finaldagen.

Startavgift

  • Startavgift: 750 kr/lag (exkl. greenfee)
  • Medlemsavgift: 50kr/person

Lagledaren skapar ett konto och anmäler laget i vårt medlemssystem KIT. I systemet köps också det personliga medlemskapet. Det går att betala via faktura, Swish eller kort.Vanliga frågor #golf

Vilken spelform gäller i seriespelet?

Seriespel för lag med två spelare där matcherna avgörs genom bästboll/sämstboll-poängbogey-match. Varje person spelar på sitt handicap (100%) och det är poäng som räknas (läs mer utförligt under regler). Undantaget är att spelare med över 36 i hcp spelar på 36 i hcp. Lagen får bestå av flera spelare som turas om att spela matcherna. På finaldagen ändras spelformen till Greensome för de lag som kvalificerar sig dit.

På vilka banor spelas seriespelet?

Hemmalaget avgör vilken bana matchen ska spelas på, medan lagen tillsammans bestämmer vilken dag och tid den ska spelas. Rekommendation är att matchen spelas på en 18-hålsbana inom Stockholms golfdistrikt. 9-hålsbanor eller golfklubbar utanför Stockholms golfdistrikt är okej om motståndarlaget godkänner det.

Kan vi ta in en reserv i laget?

Det går bra att ta in en reserv i laget. Den nya spelaren måste köpa ett medlemskap och bjudas in till laget för att få spela.

Hur gör jag för att bli medlem i Korpen Stockholm?

För att bli medlem i Korpen Stockholms Motionsidrottsförening behöver du skapa ett konto hos oss och köpa ett medlemskap. Medlemskapet kostar 50 kr/år. Du måste vara medlem för att delta i föreningens aktiviteter, oavsett om du spelar innebandy med ett lag eller om du tränar yoga. Dessutom ingår en försäkring i ditt medlemskap.

Klicka här för att skapa ditt konto och köpa medlemskap

Hur får jag kvitto för friskvårdsbidrag?

Du kan själv hämta kvitto på en genomförd betalning om du loggar in på ditt konto. Under Mina sidor hittar du alla kvitton på betalningar som du gjort till Korpen Stockholm.

Läs hur det fungerar med kvitto för friskvårdsbidrag för dig som spelar i ett lag men inte är den som betalat anmälningsavgiften till oss.