Säsongen 2023/2024

Säsongen pågår

Seriespel i volleyboll

Seriespel i volleyboll för alla motionärer, oavsett nivå. Serien spelas på söndagskvällar i Sätrahallen med start i oktober och avsluta i maj. speluppehåll vid jul, nyår och röda dagar. Välj mellan dam, herr och mixklass.


Spelform & upplägg

Alla lag möter varandra två gånger, alternativt 3 gånger för serier med få lag. Matcherna spelas med running score/poäng på varje boll och avgörs i bäst av tre set, läs mer om poängräkningen under regler.  

 • Matchtid: bäst av 3 set, maxtid 60 minuter
 • Seriestart: Oktober
 • Plats: Sätrahallen
 • Dag & tid: Söndagar 18.00-22.00
 • Spelklasser: Dam, Herr och Mix

Mixklass innebär att det ska vara minst två och högst tre spelare av respektive kön på planen samtidigt.

Avgifter

 • Startavgift: 2900 kr/lag
 • Domararvode: 140 kr/lag och match
 • Medlemsavgift: 50kr/person
 • Walkover-pott: 600kr

Lagledaren skapar ett konto och anmäler laget i vårt medlemssystem KIT. I systemet köps också det personliga medlemskapet. Det går att betala via faktura, Swish eller kort.

För nya lag tillkommer en inbetalning av 600kr i Walkover-pott. Potten ligger kvar till nästa säsong om laget inte lämnar någon walkover. Potten återfås på begäran upp till 18 månader efter efter den säsong laget slutar spela i Korpen Stockholm.

Spelartrupp och laguppställning

Lagledaren ansvarar för att bjuda in sina lagkamrater till laget samt att digitalt fylla i laguppställningen inför varje match. Samtliga spelare behöver ha ett giltigt medlemskap och vara registrerade i laget för att kunna läggas till i laguppställningen. Behöver ni fylla på med spelare i laget kan ni använda vår spelarbank via knappen nedan. 

Matchflyttar

Från och med säsongen 2023/2024 ändras reglerna kring matchflyttar. Kansliet kan enbart hjälpa till med att flytta en match om det finns luckor/lediga tider tillgängliga. Följande steg ska genomföras vid matchflytt:

 • Ta kontakt med motståndarna och fråga om de kan tänka sig att flytta matchen. Kontaktuppgifter hittar lagledarna i inloggat läge. Se guide här
 • Om motståndarna godkänner flytt av match tar ni kontakt med kansliet och skickar en förfrågan till: volleyboll@korpenstockholm.se 
 • Vid godkänd flytt skickar kansliet nya matchtid till lagen och uppdaterar spelschemat.
 • Kansliet har rätt att neka matchflytt om det inte finns en ledig tid att flytta matchen till eller om förfrågan kommer för nära inpå match.

Vill ni själva boka hall för en matchflytt går det bra så länge motståndarna godkänner detta och matchen spelas innan seriens sista omgång. Meddela i så fall detta till kansliet så att spelschemat kan uppdateras

OBS. Det är viktigt att lag som vet om att dom inte kan ett specifikt datum meddelar detta till Korpen Stockholm i god tid så detta kan planeras in i spelschemat.


Vanliga frågor #volleyboll #seriespel

Vilka regler är viktiga att ha koll på?

Du och dina lagkamrater behöver läsa igenom regler för volleyboll samt våra gemensamma tävlingsbestämmelser. Det är lagledaren som ansvarar för att alla i laget har koll på reglerna.

Hur gör jag för att bli medlem i Korpen Stockholm?

För att bli medlem i Korpen Stockholms Motionsidrottsförening behöver du skapa ett konto hos oss och köpa ett medlemskap. Medlemskapet kostar 50 kr/år. Du måste vara medlem för att delta i föreningens aktiviteter, oavsett om du spelar innebandy med ett lag eller om du tränar yoga. Dessutom ingår en försäkring i ditt medlemskap.

Klicka här för att skapa ditt konto och köpa medlemskap

Övrigt - Hur hittar jag kontaktuppgifter till motståndarna?

När du klickat dig in på matchen i inloggat läge hittar du fliken "kontaktuppgifter" (obs. det är bara lagledaren som kan se kontaktuppgifterna). Vill du lägga till fler lagledare i laget klickar du på knappen "Ändra grupp" längst ner på sidan.