Spelklasser
Alla serier är öppen spelklass där alla är välkomna att delta.

Antal matcher
Lagen spelar en match per vecka (uppehåll tisdag v.44 höstlov). Vi spelar inomhus och spelas totalt 10 matcher under säsongen

Upplägg
Seriespelet tillämpar divisionsindelning beroende på hur lagen placerat sig föregående säsong. Lagen svarar även på en fråga gällande nivå vid anmälan som används för att placera in nya lag i lämplig division. Upp och nedflyttning mellan divisionerna görs två gånger per säsong för att skapa så jämna matcher som möjligt.

Matchformat
Speltiden är 60 minuter inomhus. Matcherna spelas i 3 set med Golden point. Lagen får poäng per vunnet set och delar på poängen vid ett set som inte hinner spelas klart. Se mer utförlig beskrivning under poängräkning.

Flytta match
Vi har fasta tider bokade och kan inte flytta matcher. Lagen bör därför ha flera spelare registrerade i laget för att förhindra walkover. Det är även okej att boka en egen tid att spela matchen på, se nedan.

Regler
Vi använder oss av svenska padelförbundets regler. Läs mer under regler.

Boka egen tid vid flyttad match
Matchen får spelas på en tid som lagen bokat själva och betalar för själva. Mejla ny speltid så kan vi justera tiden i spelschemat. OBS! matchen måste spelas innan sista speltillfället inför upp och nedflyttning mellan divisionerna.

Walkover
Om ett lag lämnar walkover utan att höra av sig kostar det 400kr. Laget som drabbas av detta ska meddela kansliet så att vi kan fakturera det felande laget. kontaktuppgifter till motståndarna hittar ni genom att klicka er in på matchen i inloggat läge. Resultatet rapporteras som 6-Walkover. Laget som inte lämnar walkover får gärna utnyttja tiden ändå.

Matchbollar
Hemmalaget står för bollar till match.

Resultatrapportering
Det är båda lagledarnas ansvar att rapportera in resultat via medlemssystemet, senast två timmar efter match ska resultatet vara rapporterat.

Deltagare
Alla deltagare ska vara registrerade i laget och ha ett giltigt medlemskap i föreningen (200 kr/person/år). Lagledaren ansvarar för att bjuda in sina lagkamrater till laget.