Padel

Anmälan för Våren 2024

Då var det dags att anmäla laget till vårens seriespel i padel.

Klassen Herr, Mix och Dam alla spelar tillsammans på torsdag på WAP.

Spelstart den 18 januari

Alla divisioner i seriespelet ska innehålla sex deltagande lag och det behövs vara lika många i varje division för att upp och nedflyttning mellan divisionerna skall fungera. 


Herr/Dam/Mix 90 min
WAP, Grafikgatan 26, 
Start: torsdag 18 januari
Speltid: kl. 19.00-22.00
Pris: 4000kr

Uppehåll sportlov och påsklov.
Sista anmälningsdag för serierna är 12 januari.

Spelform
Lagen spelar en match per vecka. Totalt spelas 15 matcher.
Seriespelet tillämpar divisionsindelning beroende på hur laget  placerade sig föregående säsong. Lagen svarar även på en fråga gällande nivå vid anmälan som används för att placera in nya lag i lämplig division. Varje division innehåller sex lag och efter 5 spelade matcher görs upp och nedflyttning mellan divisionerna.
Skulle det bli färre antal matcher under en säsong så kompenseras lagen med återbetalning av mellanskillnaden i slutet av säsongen.

Matchformat
Speltiden är 90 min och matcherna spelas i 3 set. Lagen får poäng per vunnet set och delar på poängen vid ett set som inte hinner spelas klart. Se mer utförlig beskrivning under poängberäkning.

Flytta match
Vi har fasta tider bokade och kan inte flytta matcherna. Lagen bör därför ha fler spelare registrerade för att förhindra WO. Det är även godkänt att låna in spelare från ett annat lag. Det viktiga är att matchen blir spelad. Vill man flytta match får man stå för bankostnaden själv.

Matchbollar
Hemmalaget står för matchbollar.

Resultatrapportering
Det är båda lagledarnas ansvar att rapportera in resultat, vilket görs enkelt via inloggning i systemet. Senast dagen efter skall match skall resultatet vara rapporterat.

Anmälan 
Anmälan görs i vårat system KIT. För att delta i serien krävs det medlemskap i Korpen Uppsala. 
Om du inte är medlem hos oss så måste du först skapa ett medlemskonto innan anmälan till padeln kan genomföras. Kostnaden för medlemskap är 225kr  (olycksfallsförsäkring ingår, medlemskapet gäller i 12 månader). 

Information "Inför Spelstart" kommer att mailas ut till lagledarna veckan innan.

Vill du betala med faktura tillkommer en avgift på 19 kr.

 

 Vanliga frågor #padel

Vad innebär ett medlemsskap hos Korpen Uppsala?

Som medlem hos Korpen Uppsala omfattas du av vår medlemsförsäkring (Folksam), du är då försäkrad till och från samt under din aktivitet. Att vara medlem innebär också att du får vara med och rösta på Korpen Uppsalas årsmöte.

Kan jag börja på en aktivitet även om terminen redan startat?

Ja det kan du, under förutsättning att det fortfarande finns plats kvar. Hör av dig till kansliet så hjälper vi dig 018 - 15 54 45.