Korpen Challenge 2021

Digital motionsutmaning som passar alla!

Korpen Challenge är vår digitala motionsutmaning för arbetsplatser runt om i landet. Utmaningen startade den 22 mars och pågår till den 2 maj. Tack vare att utmaningen är 100 procent digital så bidrar Korpen Challenge till att skapa en härlig lagkänsla på arbetsplatsen trots att vi inte ses så som vi är vana vid. På köpet får dessutom medarbetarna bättre kondition, styrka och välmående. 

Så fungerar Korpen Challenge

Korpen Challenge går ut på att deltagarna under sex veckor ska registrera all aktivet som de genomför i en app för att samla värdefulla poäng till sitt lag. På så sätt hjälper de varandra att klättra i tabellen och utmana andra arbetsplatser runt om i landet. I Korpen Challenge räknas all aktivitet, så oavsett om deltagaren cyklar, yogar, jobbar i trädgården, spelar padel, kickar boll, står upp och jobbar eller promenerar så fyller deltagaren enkelt i sin aktivitet i Challengize plattform för att få Challenge Points. 

För att delta i Korpen Challenge behöver arbetsplatsen skapa ett lag på 6–10 personer. Tävlingen pågår under sex veckor och är fördelad på tre etapper som alla har olika värde.

Challenge Points

Tävlingen är uppbyggd på smarta och vetenskapliga Challenge Points. Poängen utgår från vem du är och vad du har gjort. En unik nyckel skapas kring varje deltagare som sedan används som en del av poängberäkningen. Lägg sedan till vald aktivitet, tid och distans så ger detta en algoritm som ger individuellt baserade Challenge Points. Det innebär att man som soffpotatis kan börja motionera och tävla i samma lag som en elitmotionär på lika villkor.  

Aktiviteter registrerar deltagaren med några få knapptryckningar på Challengize plattform, antingen i appen eller den webbaserade plattformen. Det gör deltagaren via mobilen, läsplattan eller datorn. I plattformen och appen följer man hur det går för sig själv, sitt lag och alla sina kollegor. Man kan peppa sina vänner, dela bilder eller bara gilla att en kompis rört på sig. 

Enkel att betala och nyttja ditt friskvårdsbidrag

Korpen Challenge är godkänt som friskvård enligt Skatteverkets regler. Korpen Challenge är även anslutna till Benify och Actiway.

Som arbetsgivare kan du även få ut en hälsorapport med samlad statistik på motionsnivå, upplevd hälsa, stress, sömn m.m. Skulle din arbetsplats vara intresserad av det så kontakta Kajsa så berättar hon mer, kajsa.sellidj@korpen.se

PDF för mer information om Korpen Challenge 2021. 

Kontakt vid frågor om Korpen Challenge-plattformen

Har du problem med att logga in eller andra frågor som gäller plattformen. Kontakta supporten på: info@challengize.com

Kontakt vid frågor om Korpen Challenge-utmaningen

Kajsa Sellidj
kajsa.sellidj@korpen.se
08- 699 64 14

Korpen Challenge är ett samarbete mellan Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet och Challengize

Kom i form med Korpen.
Hitta din motion.
;