Korpen Challenge 2021

Korpen Challenge är vår digitala motionsutmaning för arbetsplatser runt om i landet. Tack vare att utmaningen är 100 procent digital så bidrar Korpen Challenge till att skapa en härlig lagkänsla på arbetsplatsen trots att vi inte ses så som vi är vana vid. På köpet får dessutom medarbetarna bättre kondition, styrka och välmående. Den 22 mars - 2 maj genomfördes vårens Korpen Challenge och den 11 oktober så startar vi en ny omgång av vår digitala motionsutmaning. 

Team Aurora Engine vann vårens upplaga av Korpen Challenge 

Efter sex veckors kämpande i vått och torrt är vårens Korpen Challenge över för den här gången och det vinnande laget blev Team Aurora Engine.

På andra plats kom Team After Work Tycho Brahe som är kollegor till vinnarna. Båda lagen har sin arbetsplats på ForSea Ferries som kör färjorna mellan Helsingborg och Helsingör.

Grattis John Borgman, lagledare i Team Aurora Engine. Nu är ni svenska mästare i motion!

Är det sant? Tack! Det såg ju lite mörkt ut inför sista etappen. Själv fick jag vaccin i fredags och blev riktigt dålig. Då kände jag mig som en svikare mot laget som inte orkade dra in poäng. Men sen släpade jag mig upp på taket i söndags och målade och murade. Tror jag lyckades dra in några poäng där.

Ni jobbar ju alla i maskinrummet på M/S Aurora som går mellan Helsingborg och Helsingör. Då är det väl rätt svårt att få till motion på jobbet?

Det går alltid att peta in lite motion under ett arbetspass. Vi ligger i hamn i ungefär tio minuter, då hinner vi alltid göra armhävningar till exempel. Och att cykla till jobbet är också bra för kroppen – och poängen. Men den mesta av motionen har vi fått till på fritiden.

Hur har de här sex veckorna satt sina spår hos er i Team Aurora Engine?

Vi är ett riktigt gott gäng i maskinen. Sammanhållningen har blivit ännu bättre. Mitt eget mål var att gå ner sex kilo, det blev tyvärr ”bara” 3,4. Men nu har jag ju hittat rutinerna, så det är bara att fortsätta. Dessutom försöker man strunta i de goda danska wienerbröden…

I det vinnande laget fanns, förutom John, Oscar Rockström, Johan Dahlström, Viktor Andersson (ej med i bild), Erik Ronge, Henry Strandberg och Marcus Carbonnier.

Anmäl dig till höstens Korpen Challenge 

Våromgången av Korpen Challenge slog nya rekord! Nästan 400 lag och totalt 1 400 deltagare har svettats och haft kul under sex veckor. Lag och arbetsplatser från hela Sverige har ägnat totalt 115 584 timmar åt motion i alla dess former.

Korpen Challenge har svetsat oss samman något oerhört, konstaterar HR-chefen Åsa Linde Tornée på ForSea Ferris. Det har varit ett tufft år för oss i personalen på grund av alla gränsstängningar mellan Sverige och Danmark. Vi behövde ha något som skapade samhörighet.

Den 11 oktober 2021 kör vi Korpen Challenge igen! Är du redan nu peppad på att anmäla dig till höstutmaningen så är det bara att höra av dig till projektledaren Kajsa Sellidj.

Kajsa Sellidj
kajsa.sellidj@korpen.se
08- 699 64 14

Så fungerar Korpen Challenge

Korpen Challenge går ut på att deltagarna under sex veckor ska registrera all aktivet som de genomför i en app för att samla värdefulla poäng till sitt lag. På så sätt hjälper de varandra att klättra i tabellen och utmana andra arbetsplatser runt om i landet. I Korpen Challenge räknas all aktivitet, så oavsett om deltagaren cyklar, yogar, jobbar i trädgården, spelar padel, kickar boll, står upp och jobbar eller promenerar så fyller deltagaren enkelt i sin aktivitet i Challengize plattform för att få Challenge Points. 

För att delta i Korpen Challenge behöver arbetsplatsen skapa ett lag på 6–10 personer. Tävlingen pågår under sex veckor och är fördelad på tre etapper som alla har olika värde.

Challenge Points

Tävlingen är uppbyggd på smarta och vetenskapliga Challenge Points. Poängen utgår från vem du är och vad du har gjort. En unik nyckel skapas kring varje deltagare som sedan används som en del av poängberäkningen. Lägg sedan till vald aktivitet, tid och distans så ger detta en algoritm som ger individuellt baserade Challenge Points. Det innebär att man som soffpotatis kan börja motionera och tävla i samma lag som en elitmotionär på lika villkor.  

Aktiviteter registrerar deltagaren med några få knapptryckningar på Challengize plattform, antingen i appen eller den webbaserade plattformen. Det gör deltagaren via mobilen, läsplattan eller datorn. I plattformen och appen följer man hur det går för sig själv, sitt lag och alla sina kollegor. Man kan peppa sina vänner, dela bilder eller bara gilla att en kompis rört på sig. 

Enkel att betala och nyttja ditt friskvårdsbidrag

Korpen Challenge är godkänt som friskvård enligt Skatteverkets regler. Korpen Challenge är även anslutna till Benify och Actiway.

Som arbetsgivare kan du även få ut en hälsorapport med samlad statistik på motionsnivå, upplevd hälsa, stress, sömn m.m. Skulle din arbetsplats vara intresserad av det så kontakta Kajsa så berättar hon mer, kajsa.sellidj@korpen.se

PDF för mer information om Korpen Challenge 2021. 

Korpen Challenge är ett samarbete mellan Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet och Challengize

Kom i form med Korpen.
Hitta din motion.
;