Videon kan inte visas om du inte har godkänt cookies.
Godkänn nödvändiga cookies

Korpen Challenge 2021

Höstens Korpen Challenge är avslutad och det blev så pass stenhårt i toppen att det till slut inte gick att kora en ensam vinnare. Därför blir det trumpeter och fanfarer för TVÅ vinnare: Forsea Speedy Gonzales och TIF Vamos kan nu titulera sig inofficiella svenska mästare i motion

Statistik från höstens utmaning

Tillsammans är vi som starkast! Ett tydligt kvitto på det är när vi kikar på lite rolig statistik från höstens Korpen Challenge. Deltagarna har tillsammans under utmaningens gång motionerat lika långt som motsvarigheten att bestiga 10 694 Mount Everest eller 2,35 varv runt jorden. Träningstiden blir sammanlagt 33 760 timmar vilket motsvarar 1 406 dygn av rörelse och motion. Wow!

Korpen Challenge - motionsutmaning som passar alla!

Korpen Challenge vänder sig till alla arbetsplatser i Sverige och hjälper till att skapa en härlig lagkänsla. På köpet får medarbetarna bättre kondition, styrka och välmående. Dessutom är tävlingen ett bra sätt att komma igång efter det här märkliga tiden av hemmajobbande och sociala distansering. Det fiffiga med tävlingen är att ALL aktivitet räknas. Så oavsett om du exempelvis cyklar, yogar, jobbar i trädgården, spelar padel, kickar boll, står upp och jobbar eller promenerar så kan du klicka i poängen i Challengize-appen.

Korpen Challenge har svetsat oss samman något oerhört, konstaterar HR-chefen Åsa Linde Tornée på ForSea Ferris. Det har varit ett tufft år för oss i personalen på grund av alla gränsstängningar mellan Sverige och Danmark. Vi behövde ha något som skapade samhörighet.

Challenge Points 

Tävlingen är uppbyggd på smarta och vetenskapliga Challenge Points. Poängen utgår från vem du är och vad du har gjort. En unik nyckel skapas kring varje deltagare som sedan används som en del av poängberäkningen. Lägg sedan till vald aktivitet, tid och distans så ger detta en algoritm som ger individuellt baserade Challenge Points. Det innebär att man som soffpotatis kan börja motionera och tävla i samma lag som en elitmotionär på lika villkor.  

Aktiviteter registrerar du med några få knapptryckningar i Challengize-plattformen. Det gör du via mobilen, läsplattan eller datorn. I plattformen och appen följer du hur det går för dig, ditt lag och alla dina kollegor. Du kan peppa dina vänner, dela bilder eller bara gilla att en kompis rört på sig. Ju mer du gillar och kommenterar, desto roligare blir det! Som arbetsgivare kan du även få ut en hälsorapport med samlad statistik på motionsnivå, upplevd hälsa, stress, sömn m.m. Skulle din arbetsplats vara intresserad av det så kontakta Kajsa så berättar hon mer, kajsa.sellidj@korpen.se

Så funkar Korpen Challenge

Börja med att skapa ett lag på 6–10 personer. Är ni fler än tio personer är det bättre att istället bilda fler lag. Aktiviteterna registrerar du med några få knapptryckningar i Challengize lättanvända app som fungerar med full funktionalitet på alla datorer, mobiler och läsplattor. Challengize kan enkelt kopplas till andra träningsappar såsom Runkeeper, Strava mfl.  för att sen importeras till plattformen så att dina aktiviteter delas med din grupp.

Tävlingen pågår i sex veckor, fördelad på tre etapper som alla har olika värde. Detta för att ett lag inte ska kunna dra ifrån för stort redan i starten. Det gäller alltså att hålla motivationen och engagemangen uppe under hela perioden för att kunna ta hem vinsten och på så sätt kunna titulera sig svensk mästare i motion. 

Enkel att betala och nyttja ditt friskvårdsbidrag

Korpen Challenge är godkänt som friskvård enligt Skatteverkets regler. Korpen Challenge är även anslutna till Benify och Actiway.

Vid frågor

Har du frågor som rör tävlingen - kontakta info@challengize.com  och vid övriga frågor får du gärna höra av dig till projektledaren för Korpen Challenge på kajsa.sellidj@korpen.se 

Korpen Challenge är ett samarbete mellan Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet och Challengize

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.