Videon kan inte visas om du inte har godkänt cookies.
Godkänn nödvändiga cookies

Korpen Challenge är i mål!

Nu är vårens Korpen Challenge avslutad. Motionsutmaningen som passar alla pågick från den 25 april till den 5 juni. Det var många arbetsplatser som under sex veckor kämpade om att ta hem förstaplatsen, men i slutet stod en ensam segrare... 

Grattis TIF Vamos!

En gång är ingen gång, två gånger är en vana. För TIF Vamos har totalseger i Korpen Challenge nu blivit just en vana. När den sista motionspoängen ramlade in natten mot måndag stod det glasklart att Vamos tog hem segern för andra gången. Även i förra årets Korpen Challenge vann TIF Vamos, som är en del i Telia Idrotts- och Fritidsförbund.

På andra och tredje plats hamnade Sävar Brånet och Sävar Ferievägen. Här handlade det om en prestigefylld kamp mellan ett gäng gator i västerbottniska orten Sävar. Brånet och Ferievägen har turats om att ligga i topp, men med minsta möjliga marginal tog sig Brånet förbi Ferievägen.

Hur har ni i Vamos klarat av att hitta motivationen ännu en Korpen Challenge?

- Det är inte svårt, konstaterar Sofia Bengtsson som är lagledare för Vamos. Vi jobbar på olika platser i Sverige, men eftersom vi kan peppa och motivera varandra digitalt så är det enkelt att gå eller springa de där sista metrarna.
Sofia Bengtsson, lagledare för TIF Vamos

Ni har legat i toppskiktet under alla sex veckor. Har ni inte haft en enda svacka?

- Nej, faktiskt inte. Jag har själv varit skadad, men ändå lyckats få in tillräckligt många poäng. Men det har varit perfekt att rehabilitera min hälsporre med 16 000 promenadsteg. Alla andra i laget har varit väldigt noga med att genomföra fysisk aktivitet och ALLTID registera. Dessutom har vi hållit koll på varandra och påmint om att ”nu är det dags att dra in poängen”.

Det låter som att ni har skapat en bra sammanhållning, tack vare Korpen Challenge?

- Ja, verkligen. Vi var ett lite mindre lag den här gången, men även de som valde att inte delta nu i vår har funnits med i vår Teams-chatt och hejat på oss. Det är ju också häftigt att vi kan hitta en laganda, trots att vi bor och jobbar på olika platser i Sverige.

Topp 15 aktiviteter 

I Korpen Challenge räknas all aktivitet och när vi i slutet kunde summera alla aktiviteter så var det här deltagarnas topp 15 aktiviteter: 

Challengize i distans, tid och besparing

Varje aktivitet med en distans räknas till den totala Challengize distansen. Visualiserat motsvarande distansen 2,11 varv runt jorden eller 9 567 bestigningar av Mount Everest. När vi summerar tiden ser vi ett otroligt resultat efter avslutad utmaning. Visualiserad i antal år nådde vi tillsammans upp i 2,83 år eller 1 036 dagar av hälsosam aktivitet. Det  motsvarar 11 940 visningar av Star Wars - Jedins återkomst. May the force be with you!

När vi summerar mängden CO2 sparat genom att välja cykeln under Challengize får vi en total 4 016 km CO2 besparing. Alltså motsvarande 2,06 flygningar runt jorden eller 5,36 turer längs Route 66. Grön cykelkraft!

Bra kämpat alla deltagande! Fortsätt sprid rörelseglädjen och glöm inte att ta aktiva pauser i din vardag.

Korpen Challenge är ett samarbete mellan Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet och Challengize

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.