Videon kan inte visas om du inte har godkänt cookies.
Godkänn nödvändiga cookies

Korpen Challenge – motionsutmaningen för arbetsplatser

Korpen Challenge är en digital motionsutmaning som aktiverar arbetsplatser. Det spelar ingen roll hur ni rör på er – promenaden till jobbet, cykelturen, lövkrattningen, helgstädningen – ja, all rörelse räknas! 

Tillsammans med Challengize AB har vi under många år arrangerat Korpen Challenge. Den digitala motionsutmaningen riktar sig till arbetsplatser och går att genomföra oavsett om kollegorna finns fysiskt på arbetsplatsen eller på distans.

Under ett antal veckor bildar deltagarna lag som ska försöka samla på sig så många poäng som möjligt genom att röra på sig. All rörelse registreras i Challengize app som omvandlar varje aktivitet till poäng. 

I appen finns även "mini challenges" för den som vill ha lite extra pepp. Det går också att följa lagets placering i förhållande till andra arbetsplatser som deltar. 

Korpen Challenge 2023 

I juni avslutades 2023 års upplaga av Korpen Challenge. Under sex veckor rörde sig deltagarna tillsammans 56 574 kilometer, vilket motsvarar 1,41 varv runt jorden, 6 397 bestigningar av Mount Everest eller 1 340 maratonlopp. Ganska coolt, eller hur? 

 

LÄS MER: Starka Pannbenen vann Korpen Challenge 2023

Psst! Du vet väl om att våra korpföreningar kan aktivera din arbetsplats? Korpen har över 100 olika motionsaktiviteter som erbjuds runt om i landet, från Ystad till Haparanda. Om du är nyfiken på vad som anordnas i närheten av dig, se här.

Frågor?

Kajsa Sellidj Wretman
kajsa.sellidj@korpen.se
08-699 64 14

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.