Ett mer välmående Sverige genom motion

De flesta vet idag att vi blir sjuka och deppiga av för lite motion och att det har enorma konsekvenser för samhället. Vi vill göra det enkelt för fler människor att kunna motionera hela livet. Idrott och motion som inte handlar om att bli bäst, utan om att må bra. Här är några saker som vi tycker är viktiga när vi bedriver bredd- och motionsidrott:

Alla platsar

Vi strävar efter att bedriva en inkluderande verksamhet där alla platsar och är med utifrån sina förutsättningar.

Allt är möjligt

Vi är inte bundna till en specifik sport eller aktivitet. Det viktigaste är att vi rör på oss och har roligt tillsammans. Saknar du något bland aktiviteterna på din ort – då kan du dra igång något eget.

Motionsidrott som drivs av ideella föreningar

Till sist tycker vi det är viktigt med idrott i ideella idrottsföreningar. Föreningslivet fyller en viktig funktion i samhället och vi tror att det leder till ett annat utbud och ett annat sätt att bedriva motionsverksamhet på jämfört med kommersiell verksamhet. Att dessutom kunna påverka inriktning och utformning på ett demokratiskt sätt anser vi vara något som är fortsatt helt rätt i tiden.

Hjälp oss bli fler och få hela Sverige i rörelse!

Stöd gärna Korpens verksamhet genom att ge din gåva via bankgiro eller swish. 

  • Bankgiro: 900-7816
  • Swish: 900 78 16

Tack för ditt stöd!

 

 

Globala målen för hållbar utveckling

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet ger ett betydande och direkt bidrag till de globala målen för hållbar utveckling (Agenda 2030) genom vår verksamhet med bredd- och motionsidrott för alla. Vi främjar en hälsosammare livsstil som bidrar till en ökad folkhälsa men utöver Mål 3 (God hälsa och välbefinnande) bidrar vi på olika sätt även till Mål 4 (God utbildning för alla), Mål 5 (Jämställdhet), Mål 10 (Minskad ojämlikhet) och Mål 16 (Fredliga och inkluderande samhällen).

 

Vårt 90-konto är en kvalitetsstämpel och ges till seriösa organisationer för att du som givare ska vara säker på att gåvan används på rätt sätt. Läs mer om vad ett 90-konto är.

 

Tryggt givande via Giva Sverige

Vi är medlemmar i Giva Sverige och tryggt givande betyder att du som givare kan vara trygg i att den organisation du ger gåvan till förvaltar den på bästa sätt. Läs mer om tryggt givande hos Giva Sverige


Läs mer: 

Hitta din aktivitet
eller dra igång något eget.